Crema de lamaie de casa este dulce, acidulata si stralucitoare. Este delicioasa ca umplutura de tort, umplutura de tarta sau servita cu paine prajita.

Crema de lamaie de casa este dulce, acidulata si stralucitoare. Este delicioasa ca umplutura de tort, umplutura de tarta sau servita cu paine prajita.
Acest Tort Tiramisu este alcatuit din straturi de piscoturi aromate cu espresso si umplute cu crema irezistibila de cremoasa de mascarpone. Apropo, ai incercat tiramisu-ul meu?
Clatitele pot fi un desert delicios, dar si un aperitiv rapid, ce pun creativitatea oricarei gospodine la incercare, umpluturi pentru acestea fiind inepuizabile.
Din fericire, exista mai multe moduri de a coace painea fara drojdie. Retine ca niciuna dintre acestea nu va produce aceleasi rezultate exacte ca drojdia, dar poti obtine totusi satisfactia acelei paini calde si de casa chiar din cuptor.
Aceasta tehnica simpla poate conferi migdalelor fainii sau nucilor amare o aroma indrazneata, bogata, care ridica complet felul de mancare. Adauga migdale prajite la o salata si brusc dispare din castron. Adauga-le la o coptura si ai o patiserie demna de o strangere de mana.
Cand se anunta o seara de film sau doar de leneveala in fata televizorului, ar fi grozav sa ai langa tine si cateva mini pateuri cu ciuperci. Mai ales ca cel mai mult dureaza timpul de coacere, nu cel de preparare!
Reteta de saratele cu branza este una foarte indragita, atat de copii, cat si de adulti. Saratelele, cu chimen, susan sau mac, pot fi cosumate ca aperitiv sau ca gustare, simple, cu o cana de iaurt sau alaturi de un pahar cu bere.
Reteta cu imagini, explicata pas cu pas – Pateuri cu sunca si cascaval sau cum imi place mie sa le zic -Covriham – Un aluat fraged, moale si pufos si merge ideal alaturi de o cana de iaurt.
Nu este nimic mai placut pe aceasta vreme rece de iarna decat sa pornesti cuptorul in bucatarie si sa bagi o tava plina de bunatati la copt.Simplu de facut si si mai simplu de mancat,
Prajirea este una dintre cele mai bune moduri de a savura castanele. Amare cand sunt crude, castanele prajite au o aroma delicata si usor dulce, cu o textura moale asemanatoare cartofului dulci. Sunt deosebit de populare in preajma sarbatorilor de iarna si foarte usor de facut acasa.