3 sfaturi frantuzesti pentru cel mai bun pui prajit
Sa spunem lucrurilor pe nume. Francezii fac lucrurile mai bine: Paine, branza, vin – principalele grupe de alimente nu prea au nevoie de altceva. Cu toate acestea, exista intotdeauna loc pentru mai mult – mai mult desert, mai mult unt si mai multa sare. Totusi, gloria bucatariei franceze se extinde dincolo de mancarurile in sine – mousse de ciocolata, sufleu de branza si croque monsieurs -. Aprecierea ingredientelor si timpul petrecut pentru achizitionarea, pregatirea si savurarea lor sunt obligatorii. Nu, puiul prajit nu este un aliment traditional francez, dar da, exista intotdeauna loc pentru unele imbunatatiri in mod hotarat frantuzesti.
Sfatul nr. 1: Regandeste uleiul de prajit
In timp ce retetele tipice pentru pui prajit pot apela la ulei de canola, de arahide sau de seminte de struguri, exista o alta grasime care ar adauga un adevarat fler frantuzesc, si nu, nu este vorba de unt. Este grasimea de rata. Foloseste jumatate de grasime de rata, sau foloseste numai grasime de rata daca ai la dispozitie. Scriitorul culinar american din Paris David Lebovitz si bucatarul francez din L.A. Ludo Lefebvre ar fi de acord – ambii folosesc grasime de rata pentru retetele lor de pui prajit.
Sfatul nr. 2: Utilizeaza mustar
In timp ce este o placere sigura a multimii, schimbarea grasimii de rata nu este singura modalitate de a face frantuzeste puiul prajit. Un alt sfat? Adu in prin plan mustarul Dijon. Mai exact, serveste puiul si puiul crocant alaturi de mustar Dijon si/sau foloseste Dijon in marinata. Acesta este un sfat de profesionist.
Sfatul nr. 3: Ia in considerare imaginea de ansamblu
Puiul prajit este, desigur, grozav de unul singur, dar nu strica niciodata sa il asortezi cu ceva care sa echilibreze felul de mancare. Un alt dicton culinar francez: Nimic in izolare. Serveste intotdeauna gustari cu aperitive, asa cum ne aminteste prima carte a lui Peppler, “Apéritif”, si serveste verdeturi proaspete si arome acrisoare si acide alaturi de ceva prajit si greu, cum ar fi poulet frit.
In cele din urma, si apropo de luarea in considerare a imaginii de ansamblu, servesre acel pui prajit frantuzesc cu bautura potrivita. Sampania este un pariu solid, dar te poti gandi in afara coupe-ului pentru o asociere cu puiul prajit frantuzesc.