Sa spunem lucrurilor pe nume. Francezii fac lucrurile mai bine: Paine, branza, vin – principalele grupe de alimente nu prea au nevoie de altceva.

Sa spunem lucrurilor pe nume. Francezii fac lucrurile mai bine: Paine, branza, vin – principalele grupe de alimente nu prea au nevoie de altceva.
Nu va fi oficial vara pana cand nu vei manca primul pepene verde din sezon. Sansele sunt, totusi, ca a trecut aproximativ un an de cand nu ti-ai cumparat ultimul pepene verde. Iti amintesti cum sa alegi unul bun? Stiai vreodata cu adevarat?
Cunoasterea diferentei dintre caldura directa si cea indirecta (si cand se foloseste una, cealalta sau ambele) este diferenta dintre un debutant in gratar si un maestru in gratar. Caldura directa iti va aduce semne excelente la gratar peste o flacara rapida, in timp ce indirectul iti va aduce carnea la temperatura si va face deserturile pe gratar o placere. Diferenta este in cazul in care alimentele sunt plasate in raport cu sursa de caldura.
In ciuda anilor de experienta care ii am in domeniul culinar, am petrecut majoritatea anilor mancand orez slab gatit. Am ars orez, l-am gatit prea mult in rice cooker si, in cazul fiecarui vas de orez brun, am gatit fiecare boaba intr-un mod care nu putea fi fixat. Apoi am participat la niste webinarii a lui Alton Brown.
Lamaile stralucitoare sunt una dintre ingredientele noastre preferate pentru orice, de la produse de patiserie la sosuri de salata – dar ce este de facut de catre un bucatar atunci cand a consumat si ultima picatura de suc de lamaie proaspat?
Acum cateva saptamani aveam o gramada de prajituri de care trebuia sa ma ocup. Torturile pot fi deosebit de dificil de stilat – in special felii – asa ca m-am gandit sa impartasesc trei trucuri inteligente pe care le folosesc pe platou pentru a face felii de tort perfecte pe care le poti folosi acasa. Pentru ca nu este nimic mai rau decat sa coci o prajitura frumoasa doar pentru a sfarsi cu felii neglijente!
Daca crezi ca sticla de whisky irlandez este potrivita doar pentru o bautura dupa cina, este posibil sa nu stii ce pierzi. Aroma calda si pamanteasca a whisky-ului poate adauga un pic de rafinament oricaror retete.
Aceasta lista nu este in niciun caz completa. Voi actualiza continuu aceasta lista cu ingrediente noi si note noi despre ingredientele pe care le-am inclus deja aici.
Fiecare lot de boabe are o personalitate proprie, asa ca retine ca nu exista absoluturi, ci doar aproximative atunci cand vrei sa le gatesti. Timpii de gatit sunt intotdeauna aproximativi si vor varia in functie de cat timp a trecut de la recoltarea unui bob, de marimea boabelor si chiar de caracteristicile apei din zona ta.
In umila mea parere, prepararea la gratar este cea mai buna modalitate de a gati legume. Ii imbiba o aroma profunda, fumurie, care le transforma in ceva atat de delicios, incat pot transforma chiar si cei mai mari consumatori de carne, in iubitori de legume