Reteta: Dovlecei scazuti
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
30 min
Despre?
La acesta mancare cred ca totul tine de imaginatie.Poate fi garniture sau mancata asa cum este , poate fi consumata calda sau rece, poti sa pui marar sau patrunjel sau busuioc sau orice vrei tu . Rezultatul e clar : e exceptionala oricum o consumi
Rețeta de dovlecei scăzuți este una veche, de pe vremuri. O mâncare utilizata ca si o macare de post sau o mancare de vară. Cubuletele dulcege de dovlecel învăluite într-un sos aromat cu usturoi și mărar. Ce poate fi mai bun ? Se prepară foarte rapid (în sub 30 de minute) și este extrem de gustoasă.
Ingrediente Reteta: Dovlecei scazuti
- 1kg dovlecei fragezi
- 1 ceapa alba
- 1 legatura ceapa verde
- 2 linguri ulei
- sare si piper dupa gust
- 1 lingurita boia de ardei dulce
- 1 rosie mai mare sau 2 mici
- 100ml suc de rosii
- 3 morcovi medii
- 3-4 catei de usturoi
- marar verde tocat
Valoare Nutritiva Reteta: Dovlecei scazuti
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 3%
- Carbohidrati 2%
- Calorii 2%
Mod de preparare Reteta: Dovlecei scazuti
Curatarea legumelor
Am curatat dovleceii de coaja si i-am spalat. Am spalat si rosiile si mi-am pregatit la indemana si ceapa si usturoiul.
Am taiat dovleceii in cubulete. Daca sunt mai batrani va trebui sa-i scobesti in interior si sa elimini semintele si filamentele fibroase. Am tocat ceapa alba si ceapa verde si am taiat si rosiile in cuburi precum si morcovii.
Preparare dovlecei scazuti
Am ales o cratita potrivita si am pus in ea ceapa tocata impreuna cu 2 linguri de ulei si un praf de sare. Am calit ceapa la foc mic, sub capac, pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa. Pentru cine doreste poate sa adauge si o lingurita de boia pentru aroma.
Peste ceapa am adaugat morcovii si am lasat la foc mic sa se inabuse si ulterior chiar inainte de a adauga dovleceii am adaugat ceapa verde.
Apoi am pus in cratita cubuletele de dovlecel si inca un pic de praf de sare. Am amestecat totul si am pus din nou capacul peste cratita.
Dovleceii se inabusa in suc propriu, nefiind nevoie de apa in plus insa daca considerati ca nu lasa indeajuns de multa apa mai puteti adauga extra o jumate de pahar de apa. In mod normal dovleceii contin destula apa in tesuturi. Dupa 12-15 minute (la foc mic) dovleceii s-au inmuiat si le-am adaugat rosiile taiate si sucul de rosii.
Am amestecat cu grija (sa nu terciuiesc dovleceii) si am continuat gatirea insa fara capac.
In final am tras cratita cu mancarea de dovlecei deoparte si am adaugat usturoiul zdrobit si mararul tocat. Ambele se pun dupa gust.
Servire mancare de dovlecei
Ce arome bune are mancarea asta!! Iti vine sa o mananci direct din cratita 🙂
Cine nu tine post poate sa-si puna niste smantana sau iaurt peste ei, direct in farfurie sau pentru doritori se poate folosi acesta mancarica ca si garnitura langa o friptura de pui sau de porc .
Pofta mare ! 😊