Totul despre oua
Desigur, ouale nu sunt doar o mancare pentru micul dejun. Se duc in produse de patiserie si ajuta la legarea painii de carne sau a blaturilor de prajituri, doar pentru a numi cateva lucruri. Dar poti face si mai mult atunci cand separi galbenusurile de albusuri.
Despre oua s-au spus si se spun inca atat de multe lucruri, adesea contradictorii, incat este greu sa stim, cu siguranta, pe care dintre acestea sa le credem si pe care nu.
Separarea oualor
Riscul la separarea oualor in galbenusuri si albusuri, desigur, este ca un galbenus sa se rupa. Exista multe, multe sfaturi acolo pentru a face acest lucru cu succes. Unii recomanda trecerea galbenusului inainte si inapoi in jumatatile cochiliei, in timp ce altii sfatuiesc sa folositi o sita (sau sa cumparati un fel de instrument). Exista chiar si un truc viral acolo unde folosesti o sticla de apa goala. Dar cea mai usoara si mai eficienta metoda este sa iti folosesti pur si simplu mainile pentru a prinde galbenusul in timp ce albul se scurge prin degete intr-un castron. Deoarece degetele sunt moi, galbenusul este mult mai putin probabil sa se sparga decat s-ar face impotriva unei margini ascutite a coajei sau a unui filtru de metal. O nota: ouale reci sunt mai usor de separat decat cele calde, asa ca foloseste ouale direct din frigider.
Iti recomand sa utilizezi trei boluri atunci cand separi ouale: unul pentru a sparge oul, apoi unul pentru a tine albusul si unul pentru a tine galbenusurile. Daca incerci sa spargi un ou peste vasul de albus, risti sa introduci galbenus (sau coaja) acolo.
Batand albusuri de ou
Nu este prea greu sa bati albusurile, dar procesul poate fi intimidant, mai ales daca utilizezi un mixer manual. Aminteste-ti pur si simplu ca procesul poate dura pana la 10 minute lungi (sau mai mult!), In functie de masina pe care o utlizezi sau instrumental utilizat – pentru a nu spune nimic despre baterea lor manuala. Acest lucru se poate simti ca un efort cand te uiti la un castron, dar pur si simplu ai rabdare, fii atent si opreste-te din cand in cand si testeaza albusurile cat de rigide sunt.
Albusuri de ou pliabile
Daca o reteta necesita impaturirea albusurilor intr-un aluat si singurele lucruri pe care stii sa le impaturi sunt servetelele si rufele, nu esti singur. Tehnica nu este cea mai usor de inteles – dar poate face adesea diferenta intre un fel de mancare usor si pufos si ceva dens si neaplicant. Scopul esential al plierii este pur si simplu sa incorporezi albus batut suficient de bland incat sa nu pierzi tot aerul.
Ce poti face cu albusurile de ou
Albusurile de ou sunt un ingredient fantastic de versatil. Chiar si atunci cand folosesti oua intregi, pur si simplu adaugand albusurile separat, poti face briose si clatite mai pufoase. Numai albusurile sunt esentiale pentru a face bezea si pentru a oferi prajiturii o textura minunata.
Ce poti face cu galbenusurile de ou
O lupta perena atunci cand separi ouale este sa aflii ce sa faci cu partea nedorita si asta inseamna adesea galbenusurile – dar nu le arunca! Cel mai simplu (si, sincer, cel mai util) lucru este sa faci doar o maioneza rapida. Este usor, impresionant si, odata ce ai facut-o, s-ar putea sa ajungi sa te intrebi de ce ai cheltuit pana acum bani pe borcane de maioneza.
Dar galbenusurile sunt, de asemenea, necesare pentru crema, cum ar fi placintele si crème brûlée, pentru dressingul clasic Caesar si pentru a iti face propria inghetata.
De asemenea, poti ingheta galbenusurile (sau albusurile) ramase pentru utilizare ulterioara.
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.