Un ghid pentru incepatori pentru inghetarea produselor de vara
Gandeste-te la congelator ca la o capsula culinara in care iarna poate fi amintita toata vara. Vei avea nevoie doar de cateva instrumente de baza, o selectie de produse si aproximativ 30 de minute pentru fiecare fruct, leguma sau planta pe care doresti sa o pastrezi. E timpul sa incepi!
Elementele esentiale
Inainte de a incepe, asigura-te ca ai spatiu in congelator pentru orice doresti sa conserverzi. Majoritatea fructelor si legumelor necesita suficient spatiu pentru ca o foaie de copt sa stea plata in timp ce congeleaza si apoi doar o bucata de spatiu odata ce sunt mutate in saci cu fermoar pentru depozitare. Ierburile ingheata frumos in tavile de cuburi de gheata sau in cutii de briose si vor avea nevoie de spatiu pentru a sta plat in timp ce ingheteaza si ele.
- Spatiu: in congelator, in special. Elibereaza un raft inainte de a incepe.
- Foaie de copt: Bordurile sunt cele mai bune pentru a curata afine si alte bucati mici.
- Hartie de pergament: pentru a impiedica lipirea alimentelor congelate de foile de copt.
- Tavi pentru cuburi de gheata din plastic sau siliciu: un must pentru congelarea ierburilor.
- Pungile pentru congelator cu fermoar: Deoarece se depoziteaza plat, acestea sunt recipientul meu preferat de depozitare pentru alimentele congelate.
- Marker permanent: pentru etichetare.
Congelarea fructelor necesita foarte putine ingrediente – dintre care cel mai important este produsul in sine. Congeleaza numai produsele proaspete, coapte;
- Zahar: Pune piersici taiate feliate sau alte fructe de piatra intr-o cantitate mica de zahar inainte de congelare.
- Suc de lamaie: Sucul proaspat de lamaie impiedica decolorarea pielitelor si caiselor taiate in congelator.
- Sare: Utilizeaza sare kosher pentru a condimenta apa pentru fasolea verde, dovleceii si alte legume.
Congelarea fructelor
Fructele de vara sunt unele dintre cele mai usoare produse de inghetat, deoarece necesita foarte putina pregatire. Pastreaza fructele congelate in congelator pana la sase luni. Fructele congelate sunt excelente in smoothie-uri, dar se coc si frumos in paine rapida si placinte.
Cateva fructe pentru a incepe
- Afinele nu trebuie nici macar clatite inainte de congelare, datorita infloririi lor naturale cerate.
- Capsunile trebuie decojite si injumatatite.
- Piersicile si alte fructe de piatra trebuie sa fie samburite, decojite si taiate in felii inainte de congelare.
Congelarea legumelor
Majoritatea bucatarilor de casa se bazeaza pe unele legume congelate, dar nu le inghetam intotdeauna pe ale noastre. E timpul sa schimbam lucrurile.
Cateva legume pentru a incepe
- Porumbul trebuie scos, infundat intreg sau indepartat de stiulet inainte de inghet.
- Dovlecelul ideal este sa se felieze.
- Ardeii iute se prajesc inainte de congelare pentru a avea si mai multa aroma.
- Rosiile sunt congelate cand sunt coapte si inca intregi.
Ierburi inghetate
Pastreaza-le rapid in tavile de cuburi de gheata acoperite cu ulei de masline, bulion sau apa si adauga-le la sosuri, supe si chiar cocktailuri mult timp in timpul iernii.
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.