Cordon Bleu de pui
Reteta perfecta de cordon bleu de pui: rapida, perfecta pentru o cina pregatita pe repede inainte intr-o zi de lucru, sanatoasa si extrem de gustoasa. Este masa perfect atat pentru o cina sau pranz in familie dar si pentru o masa festiva daca doresti sa iti impresionezi musafirii .
Portii
8 bucati
Gata in:
50 min
Calorii:
456
Vezi altele din:
Despre
Ingrediente reteta Cordon Bleu:
Coji savarine
- 1kg piept de pui fara os
- 100g sunca afumata/prosciutto/sunca clasica
- 150g de cascaval
- 2oua
- 1praf de sare
- 200g pesmet
- 200g faina
- piper si sare pentru asezonat carnea
Valoare nutritiva Cordon Bleu
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 18%
- Carbohidrati 10%
- Calorii 14%
Mod de preparare reteta: Cordon Bleu
Pregatirea si prepararea
Pasul 1 :
Se taie pieptul de pui în felii de 2 cm grosime. Se acopera cu folie alimentara sau o punga si se bate carnea usor pana are forma dorita şi se presară cu sare si piper pe ambele parti.
Pasul 2:
Se taie caşcavalul în felii subţiri daca nu este deja feliat si la fel se face si pentru sunca sau prosciutto .
Pasul3:
Se pune pe o felie de piept de pui, 2 felii de caşcaval, între ele se aşază şunca iar apoi se împătureşte felia de carne intr-un rulou. Se presează bine pe ambele părţi. Se repetă operaţia, până când se termină toate feliile de piept de pui.
Pasul4:
Se pun rulourile formate in frigider pentru 15-20 de min pentru a deveni mai ferme si mai usor de manevrat.
Pasul 5:
Se pregateste pane-ul pentru invelis. Se bat ouale cu un praf de sare si la alegere piper sau boia dulce si se pregatesc bolurile de faina si de pesmet .
Pasul6:
Se trec şniţelele prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet şi se prăjesc în ulei încins aproximativ 5 minute pe fiecare parte la foc mic pentru a se coace si interiorul sau pana devin aurii .
Pasul 7:
Se pot sevi impreuna cu cartofi , orez, salata orice garnitura se doreste sau pur si simplu se pot manca simplu. Sunt o bunatate si de o aroma deosebita. Spor in toate si Pofta mare!