Chiftelute de porc si vita
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Chiftelute de porc si vita:
- 1kg carne tocata porc cu vita
- 2 oua
- 4 bucati de morcovi medii
- 2 bucati de ceapa galbena
- patrunjel/ marar/cimbru dupa preferinta
- gris sau pesmet
- 5 felii de paine
- jumatate de pahar de lapte
- sare
- piper
- condimente – dupa preferinta
- ulei pentru prajit
Valoare nutritiva
Chiftelute de porc si vita
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 19%
- Carbohidrati 5%
- Calorii 14%
Mod de preparare reteta:
Chiftelute de porc si vita
Pregatirea si prepararea chiftelutelor de porc si vita
Pasul 2 : Se curata ceapa si morcovii si se toaca marunt sau se maruntesc la un mini-tocator. Apoi , amestecul de ceapa si morcovi se caleste la foc mic in 20ml de ulei pana isi schimba culoarea si se inmoaie putin, aproximativ 4-5 minute. Se lasa la racit si dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata. Se toaca verdeturile indiferent ca vorbim de marar, patrunjel , tarhon sau cimbru si se adauga la fel peste compozitia de carne tocata.
Pasul3: Painea se inmoaie in laptele rece pentru 5 minute apoi se stoarce bine si se adauga peste carnea tocata.
Pasul 4: se presara deasupra dupa gust sare si piper negru macinat, se adauga si ouale si se amesteca foarte bine compozitia. Daca compozitia ti se pare prea umeda se poate adauga cate o mana de gris sau pesmet pana obtii consistenta dorita.
Pasul 6 :Cu palmele umede se ia din compozitie si se modeleaza chiftele la forma si marimea dorita.
Pasul 7: Se prajesc la tigaie la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana sunt frumos rumenite dar nu arse sau uscate. Cand au o crusta frumoasa usor crocant si aurie, se scot pe servetele pentru a absorbi uleiul in exces.
Se pot servi simple sau cu salate sau sosuri de rosii si de asemenea cu diverse garnifuri : cartofi , orez, pireuri, etc .
O bunatate si sper sa incerci si tu, daca nu ai incercat deja. Pofta mare!