Stiuca la cuptor cu legume
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
50 min
Timp total
70 min
Despre
Ingrediente reteta Stiuca la cuptor
- 2kg stiuca
- 8 rosii cherry
- 2 catei usturoi
- 2 crengute de tarhon verde
- codite de ceapa verde
- 2 morcovi medii
- 1 buchet de broccoli
- 1 radacina de pastarnac
- 1 lamaie
- 100 ml ulei masline
- 1 lingura amestec pudra de boia ardei , ghimbir, maghiran, rozmarin
- 1 cana de vin alb
- sare
Valoare nutritiv
Stiuca la cuptor
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 28%
- Carbohidrati 0%
- Calorii 6%
Mod de preparare reteta:
Stiuca la cuptor cu legume
Pregatirea si prepararea
Stiuca se spala bine si se curata atat solzii cat si interiorul foarte bine si apoi se usuca cu ajutorul servetelor de hartie care absorb umiditatea.
Se spala si se curata legumele si se taie in bucati mai mari sau felii , depinde cum doriti. Se amesteca condimentele macinate cu sare, usturoi pisat si ulei de masline.
Stiuca se incresteaza din loc in loc cu ajutorul unui cutit ascutit. Astfel condimentele vor patrunde mai bine si gustul va fi mai aromat. Se pune stiuca intreaga-neportionata, intr-un vas de yena sau tava de cuptor si se unge bine cu amestecul de ulei si condimente. Se acopera tava si se lasa sa se odihneasca pentru 1h-2 la frigider pentru a se marina un pic cu condimentele.
Dupa ce timpul de odihna a trecut, putem sa pregatim ultimii pasi. Se adauga in interior si deasupra pestelui rosioare cherry si frunze de tarhon verde si felii de lamaie. In jurul pestilor se pun legumele taiate si se stropeste cu putin ulei de masline si se pune la cuptor timp de 40 minute la 180 de grade C. Pestele este gata cand devine rumen si legumele sunt bine gatite. Cu 10 minute inainte de a inchide focul se adauga o cana de vin alb si se pune inapoi la cuptor. Vinul va da un gust aparte si o fragezime a carnii extraordinara.
O data ce este gata se scoate pe blatul de lucru si se decoreaza cu rondele de ceapa verde si felii de lamaie.
O delicatesa regala dupa cum am spus la inceputul retetei. Este foarte usor de facut si si mai usor de mancat :). Pofta buna!