Uleiuri sanatoase pentru organism
Primesc multe intrebari legat de despre ingredientele cu care aleg sa gatesc. Oamenii sunt deosebit de curiosi cu privire la grasimile si uleiurile pe care le selectez si de ce le aleg pe cele pe care le folosesc. Inainte de a incepe, ar trebui sa mentionez ca folosesc o gama larga de grasimi si uleiuri la gatit si incerc sa le folosesc in mod echilibrat in raport cu restul dietei mele.
Grasimile si uleiurile care imi place sa le folosesc pentru uz culinar indeplinesc aproape intotdeauna cateva criterii.
Despre uleiuri si grasimi
Acestea sunt adesea facute prin simpla presare a uleiului dintr-un fruct, nuca, seminte sau legume. In toate cazurile vorbim despre grasimi si uleiuri pe care culturile antice le folosesc de sute / mii de ani in metodele lor traditionale de gatit. Si, in cele din urma, vreau ca grasimile si uleiurile mele sa mirosa si sa de-a o aroma speciala ingredientelor sursa din care sunt facute. Pe scurt, imi plac grasimile si uleiurile naturale si minim prelucrate. Daca nu pot explica pur si simplu cum este produs un ulei, nu il folosesc.
In ceea ce priveste dezbaterea grasimilor bune impotriva grasimilor rele, sunt mult mai inclinata in acest moment sa am incredere in ceea ce mama natura ne-a oferit si sa raman departe de grasimile si uleiurile pe care dezvoltatorii de produse le-au conceput sa le comercializeze. Cand cumperi uleiuri, pune-ti urmatoarele intrebari. Este acest ulei organic si nerafinat? Miroase si are gustul sursei din care provine? Si poate rezista la temperatura dorita?
Cateva grasimi / uleiuri cu care imi place sa gatesc:
Uleiul de cocos este o grasime saturata naturala de lux, solida la temperatura camerei. Mirosul uleiului de cocos pur, nerafinat este tropical, bogat si invaluitor. Multi oameni stau departe de uleiul de cocos datorita reclamei proaste pe care a obtinut-o de-a lungul anilor pentru ca are un continut ridicat de grasimi saturate, dar uleiul de cocos virgin parfumat, nerafinat, natural se potriveste tuturor criteriilor pe care le caut intr-un ingredient bun.
Recomandarile Mele
Vezi sortimentele de ulei de cocos de pe Vegis.ro
Recomandarile Mele
Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro
Uleiul de susan: oamenii au apreciat mult timp acest ulei pentru aroma sa distincta si profilul nutritiv bogat. Acest ulei popular este de obicei disponibil in doua soiuri: simplu si prajit. Folosesc ulei de susan simplu pentru a gati atunci cand untul clarificat sau uleiul de masline nu sunt potrivite. Uleiul de susan prajit joaca un rol esential in multe retete asiatice si are un loc special si in bucataria mea. Emite o aroma de nuci imediat recunoscuta si este perfect ca si condiment pe orice, de la boluri de taitei pana la salate. Preferatul meu este Uleiul de Susan de la Solaris :).
Cateva uleiuri de accent / finisare care imi plac:
Ulei de fistic: un premiu culinar si la un pret corespunzator, uleiul de fistic are o bogata aroma dulce de fistic si culoare verde intens. Il folosesc in preparate fara caldura, inclusiv tartine, sosuri si salate.
Ulei de seminte de dovleac: de culoarea chihlimbarului profund, uleiul de seminte de dovleac are exact gustul semintelor din care este presat. E grozav stropit peste supele de dovleac de iarna, cu cereale integrale, umpluturi si blaturi sarate. Uleiul de dovleac este tolerant la caldura medie-mica, dar eu il prefer pentru condimentare, nu pentru gatit.
Recomandarile Mele
Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro
Recomandarile Mele
Eu folosesc Ulei de Nuca Presat la Rece HERBAVIT de pe Vegis.ro
Vezi mai multe informatii si pret pe Vegis.ro
Grasimi si uleiuri pe care nu le folosesc:
Majoritatea uleiurilor sau grasimilor pe care nu le folosesc pur si simplu nu indeplinesc criteriile pe care le-am explicat la inceputul acestei pagini. De exemplu, canola, margarina si o multime de alte uleiuri esueaza intr-un punct sau altul. Fac tot posibilul sa evit alimentele si produsele care le folosesc ca ingredient si evit sa le depozitez in camara.
Cateva alte reguli generale. Foloseste-ti nasul ca prima linie de aparare. Daca uleiurile miros vreodata de ranced, arunca-le. Cumpara uleiuri de cea mai buna calitate, pastreaza-le cu atentie si incalzeste-le doar pana cand sunt parfumate. Nasul imi spune in mod obisnuit cand o grasime sau un ulei se incalzeste prea mult si am constatat ca folosirea oalelor si a tigailor cu fund gros de inalta calitate faciliteaza controlul caldurii.
O ultima nota secundara de retinut, multe restaurante gatesc cu uleiuri vegetale cele mai ieftine, de cea mai mica calitate, partial hidrogenat. In acest moment, majoritatea restaurantelor nu trebuie sa dezvaluie nivelurile de grasimi folosit in mancarea lor, asa ca sa nu iti fie teama sa intrebi ce folosesc ca mediu de gatit sau ca baza de sos pentru salata.
Iubesc ce consum sa fie sanatos.
Tu ce alegi?
Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.