Crema de lamaie
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Crema de Lamaie
- 115 g zahar granulat
- 35 g amidon de porumb
- 1/4 lingurita de sare cuser
- 5 Galbenusuri
- 455 g lapte
- 1 lingura coaja de lamaie proaspat rasa 4 g), din 2 lamai
- 30 g unt nesarat
- 2 linguri (30ml) suc proaspat de la 1 lamaie
Valoare nutritiva
Crema de Lamaie
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2%
- Carbohidrati 7%
- Calorii 62%
Mod de preparare reteta: Crema de Lamaie
Pregatirea si prepararea
Intr-un castron mare, puneti o baie de gheata umpland-o partial cu o combinatie de apa rece si gheata. Puneti deoparte.
Intr-un bol de amestecare rezistent la caldura, asezati deasupra un prosop umed (acesta serveste ca baza stabila), amestecati zaharul, amidonul de porumb si sarea. Bateti galbenusurile pana cand amestecul devine galben pal, neted si pufos, aproximativ 1 minut.
Intr-o oala de 2 litri din otel inoxidabil, combinati laptele si coaja de lamaie. Se aduce la fierbere la foc mediu.
Luati laptele de pe foc. In timp ce amestecati continuu, turnati incet laptele in amestecul de galbenusuri de ou intr-un flux subtire pana cand a fost adaugat tot.
Gatiti la foc mediu, amestecand constant pana cand crema de lamaie incepe sa se ingroase, aproximativ 2 minute. Odata ce se ingroasa, continuati sa bateti, facand o pauza la fiecare cateva secunde pentru a verifica daca exista bule. Cand incepe sa clocoteasca, setati un cronometru si continuati sa amestecati timp de 1 minut. Acest pas este important pentru a neutraliza proteinele care dizolva amidonul gasite in galbenusurile de ou.
Stingeti focul si amestecati untul pana se topeste si se combina bine. Se strecoara crema de lamaie printr-o strecuratoare cu ochiuri fine, pusa peste un bol mediu rezistent la caldura. Asezati imediat folie de plastic sau hartie de pergament unsa cu unt direct pe suprafata cremei pentru a preveni formarea pielii. Transferati vasul in baia de gheata pregatita pentru a se raci timp de 30 de minute, apoi lasati la frigider pana se raceste bine, aproximativ 2 ore.
Cand sunteti gata sa folositi crema de lamaie, adaugati sucul de lamaie si amestecati pana la omogenizare.
Depozitare
Crema de patiserie se poate pastra intr-un recipient ermetic, cu folie de plastic sau hartie de copt unsa cu unt asezata direct pe suprafata la frigider pana la 3 zile.
Puteti utiliza aceasta crema la diverse torturi si/sau prajituri. Este o minunatie racoroasa si aromata.