Care carne de peste este cea mai buna pentru gratar?
Inainte chiar de gatire, ai cea mai buna oportunitate de a preveni lipirea pestelui de gratar. Alegerea pestilor te va ajuta foarte mult (mai multe despre mai jos). In primul rand , indiferent de peste, acesta trebuie sa fie uscat pe toate partile cu un prosop de hartie si apoi sa il acoperi generos cu un ulei neutru. La gratar, asigura-te ca gratarul tau este foarte curat si foarte fierbinte inainte de a incepe.
Cele mai bune tipuri de peste pentru gratar
Atunci cand alegi un peste pentru gratar, este important sa iei in considerare cat de ferm sau de robust este. Pestii delicati, cum ar fi limba, tilapia sau plata, nu se descurca atat de bine pe flacara deschisa. Sunt mai predispusi sa se descompuna, sa se desparta sau sa cada prin grill. Cel mai bine este sa alegi un peste ferm, consistent, ca unul dintre cele cinci preferate de mai jos!
Toate cele cinci dintre acestea au diferite lucruri de care sa fi constient in ceea ce priveste sustenabilitatea, deci asigura-te ca verifici de doua ori aprovizionarea si sezonalitatea inainte de a cumpara.
Somon
Indiferent daca il gatesti ca o friptura sau un file, somonul poate rezista caldurii gratarului, pastrandu-i aroma distincta si ramanand intrg. De asemenea, ia in considerare gratarul somonului pe scanduri de cedru pentru o aroma extra.
Peste-spada
Pestele-spada este tipul meu preferat de peste pentru gratar! Este un peste ferm si gustos, cu gust usor, care tine minunat la gratar. Vei gasi acest peste vandut sub forma intreaga- gateste-l intreg sau taie-l si condimenteaza-l dupa gust.
Ton
Pentru mine tonul este ca friptura din lumea fructelor de mare. Este atat de versatil! Friptura de ton este groasa si consistenta, cu o aroma distincta. Imi place sa-i dau un foc bun si sa-l gatesc pana la mediu rar.
Mahi Mahi
Mahi mahi, cunoscut si sub numele de dorada sau delfin (nu trebuie confundat cu delfinul), este un peste alb aromat. Are o textura ferma care il face minunat pentru gratar.
Care este tipul tau preferat de peste la gratar?