Ce se intampla cu corpul tau cand mananci carne in fiecare zi
. Carnea rosie este o categorie controversata a proteinelor alimentare
Entuziastii vor jura ca mananca friptura in mod obisnuit, in timp ce criticii vor insista ca este o alegere nesanatoasa. Indiferent de dezbatere, carnea rosie nu numai ca furnizeaza o cantitate buna de proteine, dar este si plina de vitamine si substante nutritive esentiale. Dar, dupa cum se spune, prea mult din orice este otravitor, iar in postarea de astazi, aruncam o privire la ceea ce consumul de carne rosie in fiecare zi ar putea face organismului tau.
Iti construiesti depozitele de fier
Te-ai intrebat vreodata de ce culturistii si sportivii iubesc carnea rosie? Se datoreaza energiei constante pe care o furnizeaza sub forma de calorii. Carnea rosie are un continut ridicat de grasimi care nu numai ca te mentine plin de energie, ci si tine la distanta foamea pentru mai mult timp. Fierul este un mineral important necesar organismului nostru pentru a transporta si stoca oxigenul in organism. In acest proces, ajuta la formarea globulelor rosii si a vaselor de sange, care la randul lor produc energie pentru antrenamente.
Potrivit Dr. Josh Axe, fondatorul Ancient Nutrition si Dr. Axe, fierul (tipul care se gaseste in carnea rosie), este usor absorbit de corpul nostru decat fierul pe baza de plante, precum cel gasit in fasole si verdeata cu frunze.
Cresteti riscurile de a dezvolta cancer
Probabil ati auzit asta de un milion de ori – ca carnea rosie poate provoca cancer. Acest lucru este valabil mai ales daca nu mananci suficiente alimente care sunt bogate in fibre, vitamine si antioxidanti. Institutul American de Cercetare a Cancerului spune ca „Riscul anumitor tipuri de cancer creste atunci cand oamenii mananca peste 12-18 uncii de carne rosie pe saptamana”.
In schimb, ei recomanda proteine animale slabe, cum ar fi pasarile de curte. Motivul pentru care consumul prea multa de carne rosie este legat de cancer este ca animalele pe care le mancam sunt pline de hormoni pentru a le face sa creasca mai mari si mai repede. Deci, atunci cand mananci astfel de carne, corpul tau ingera substantele chimice potential cauzatoare de cancer.
Digestia ta ar putea avea de suferit
Dupa cum am mentionat mai sus, lipsa diversificarii dietei poate duce la diverse probleme digestive.
Ai nevoie de o dieta echilibrata, care sa includa cereale integrale si produse proaspete pentru a obtine toti nutrientii de care are nevoie organismul tau.
Cand mananci prea multa carne si mai putine alte alimente, iti lipseste cel mai important nutrient – fibrele, care sunt responsabile pentru a ajuta digestia si pentru a-ti regla glicemia. Fara acest nutrient vital, sistemul tau digestiv va fi stresat, ceea ce duce la afectiuni neplacute precum balonare, crampe, constipatie sau diaree.
Este posibil sa suferi de deshidratare
O dieta bogata in carne poate scurge multa apa din rezervorul corpului tau, lasandu-te deshidratat.
Toate acele proteine dintr-o dieta plina de carne vor consuma mai multe lichide pentru a elimina excesul de azot. Daca nu bei suficienta apa pentru a compensa ceea ce ai pierdut, s-ar putea sa te simti ametit, lesin sau destul de neplacut.
Cresteti riscul de a face pietre la rinichi
O piatra la rinichi este o masa tare de minerale si saruri care se formeaza de obicei in rinichi. Acestea pot duce la o afectiune dureroasa care poate necesita o vizita la medic. Cand mananci prea multa carne rosie, corpul tau produce mai mult acid uric. In plus, iti fura sistemul de citrat, o substanta care ajuta la indepartarea pietrelor la rinichi.
Daca luati multa carne, amintiti-va sa beti si multa apa, deoarece se spune ca previne cresterea pietrelor la rinichi.
Nivelurile de colesterol pot creste
Carnea a fost legata de cresterea nivelului de colesterol (o substanta ceara care se gaseste in sange) din corpul nostru. Organismul are nevoie de colesterol pentru formarea celulelor sanatoase. Dar atunci cand este in exces, colesterolul va poate creste riscul de boli de inima.
In concluzie…
Desi s-ar putea sa nu fie in intregime posibil sa traiesti fara sa mananci carne, se recomanda sa minimizezi aportul. Este important sa retineti ca carnea, in sine, nu provoaca neaparat accidente vasculare cerebrale sau alte afectiuni de sanatate.
Este o combinatie de multe lucruri precum lipsa unei diete echilibrate, lipsa exercitiilor fizice si a trai un stil de viata nesanatos. Si inca ceva. Daca trebuie sa mananci cu adevarat carne, incearca sa eviti carnea procesata, deoarece acestea sunt pline de substante chimice.
Daca iti doresti un inlocuitor de masa sau chiar de carne iti recomand cu mare drag
Recomandarile Mele
Daca iti doresti un inlocuitor de masa/ chiar de carne iti recomand PLUS GOJI ȘI ACAI CU GANODERMA
Vezi mai multe informatii si pret pe Snep.com
Referinte:
https://www.simplr.ai/blog/founder-spotlight-dr-josh-axe
https://www.sfatulmedicului.ro/Educatie-pentru-sanatate/carnea-rosie-si-efectele-sale-asupra-sanatatii_18018
https://www.topsante.com/medecine/cancers/cancer-colorectal/viande-rouge-cancer-du-colon-625184
De Retinut !!!
Recomandarea mea este ca sa consultati medicul si/sau nutritionistul atunci cand decideti sa aduceti modificari in alimentatie si/sau medicamentatia folosita in mod uzual. Informatiile din acest articol si din acest site, sunt provenite din experienta personala si/sau sursele (daca este cazul) enuntate in articol. Aceste sfaturi nu inlocuiesc recomandarile unui medic curant.