Cum sa tai felia perfecta de tort de fiecare data

Acum cateva saptamani aveam o gramada de prajituri de care trebuia sa ma ocup. Torturile pot fi deosebit de dificil de stilat – in special felii – asa ca m-am gandit sa impartasesc trei trucuri inteligente pe care le folosesc pe platou pentru a face felii de tort perfecte pe care le poti folosi acasa. Pentru ca nu este nimic mai rau decat sa coci o prajitura frumoasa doar pentru a sfarsi cu felii neglijente!

felie de tort
felie de tort
  1. Raceste rapid tortul inainte de a il taia

De indata ce tortul tau este mat si asamblat, s-ar putea sa fi tentata sa il tai imediat – dar taierea unui tort la temperatura camerei este o reteta pentru felii dezordonate. Cand inghetul este la temperatura camerei, acesta va patrunde in straturi si se va lipi de cutit. Pentru a preveni acest lucru, pune tortul in frigider, neacoperit, timp de 30 de minute. Acest lucru va intari untul in glazura, impiedicandu-l sa se strice. Si daca esti ingrijorata de servirea feliilor reci de tort, poti felia tortul in timp ce este racit, apoi lasa feliile sa stea la temperatura camerei timp de 10 minute pentru a se incalzi putin.

  1. Foloseste un cutit cald si umed pentru a taia tortul

Imi place sa folosesc un cutit de bucatar standard de 8 inci pentru a taia prajituri, dar aproape orice cutit lung si ascutit va functiona bine. Pentru a o prepara, iau o lanterna de bucatarie si imi incalzesc cutitul doar cateva secunde pana cand este cald la atingere, dar nu fierbinte. (Acest lucru dureaza aproximativ zece secunde de felie.) Dupa sterg lama calda cu un prosop de hartie umed si feliezi imediat tortul. Caldura ajuta cutitul sa alunece prin glazura fara sa-l murdareasca, in timp ce umezeala impiedica murdarirea cutitului. Este nevoie de cateva secunde de efort suplimentar, dar daca incerci sa obtii felii de tort perfecte, merita foarte mult.

 P.S. Daca nu ai la indemana o lanterna de bucatarie, poti, de asemenea, sa pornesti arzatorul pentru aragaz si sa tii cu atentie cutitul la aproximativ 12 centimetri distanta de flacara pentru a-l incalzi usor. (Desi sugerez cu tarie sa investesti intr-o torta.)

  1. Foloste ata pentru prajituri mai mari

Pentru prajiturile cu foi mari, ata dentara este esentiala. Spre deosebire de un cutit, ata este capabila sa faca felii curate cu o singura taietura care se extinde de la margine la margine. Pur si simplu aseaza ata dentara deasupra tortului si apasa in jos pe ambele margini pentru a taia straturile. Vei fi surprinsa de cat de usor se poate folosi ata dentara prin taiere. Daca tava de copt are o buza mare, ar putea fi cel mai bine sa indepartezi tortul si sa-l tai pe o placa de lemn pentru a putea taia felii pana la capat. (Asigura-te ca folosesti ata neteda pentru a preveni amestecarea aromelor in tort.)

felie de tort
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x