Nu mai ai lamai? Iata ce se folosesti in schimb.
Lamaile stralucitoare sunt una dintre ingredientele noastre preferate pentru orice, de la produse de patiserie la sosuri de salata. Lamaile adauga aroma, desigur, dar dau si aciditate si dulceata. Avem atat de multe sfaturi pentru a profita la maximum de aceste globuri aurii – de la zestarea lor mai intai, pana la microunde pana la ultima molecula de utilitate din ele – dar ce este de facut de catre un bucatar atunci cand a consumat si ultima picatura de suc de lamaie proaspat?
Exista patru inlocuiri rapide pe care le poti face pentru suc proaspat de lamaie si coaja la coacere si gatit.
Probabil ca ai cel putin unul in bucataria ta chiar in acest moment. Iata care sunt secretele camarii la care poti ajunge rapid atunci cand ramai fara lamai proaspete.
Cum se inlocuieste sucul de lamaie cu otetul
Cand vine vorba de marinate, sosuri pentru salate si sosuri sarate, sucul de lamaie aduce aciditatea care face carnea sa fie frageda si salatele de cereale sa cante. Poti gasi corp, aciditate si aroma asemanatoare in vinurile albe, sherry sau oteturile de sampanie. Inlocuieste 1 lingura de suc de lamaie cu 1 1/2 lingurita de otet in feluri de mancare sarate.
Cum inlocuieste extractul de lamaie, sucul de lamaie sau coaja
Extractul de lamaie poate fi eroul tau de aroma atunci cand vine vorba de coacerea deserturilor cu lamaie, cum ar fi prajiturile Bundt si briosele din seminte de mac de lamaie. Dureaza practic pentru totdeauna in dulap.. Vei avea nevoie de 1 lingurita de extract de lamaie pentru fiecare 2 linguri de suc de lamaie sau 1/2 lingurita de extract de lamaie pentru orice coaja de lamaie necesara intr-o reteta de copt.
Cum inlocuieste lamaia uscata coaja de lamaie
Coaja de lamaie uscata functioneaza bine ca inlocuitor pentru coaja proaspata de lamaie in sosurile de aroma de salata si paine rapida. Datorita aromei sale robuste, vei avea nevoie de o coaja de lamaie mult mai putin uscata pentru a obtine acea aroma proaspata de coaja de lamaie. Pentru o reteta care necesita 1 lingura de coaja de lamaie, adauga doar o lingurita de coaja de lamaie uscata.
Cum inlocuiesc lamaile alte citrice
Alte sucuri si coji de citrice asigura un schimb usor de la unu la unu cand nu ai lamai la indemana. Portocalele fac un schimb dulce excelent in produse de patiserie, in timp ce stralucirea teilor le face un candidat principal pentru retete sarate.
Swapuri si inlocuiri
Chiar si cele mai bine aprovizionate bucatarii raman din cand in cand fara produse in camara. Indiferent daca incerci sa iti limitezi cumparaturile sau trebuie sa faci un schimb de ingrediente in ultimul moment, ce tructuri ti-am zis iti ofera acoperire. Aceasta serie te va ghida prin cele mai bune inlocuiri pentru ingrediente obisnuite de gatit si copt.