Creveti – cea mai simpla metoda

Aceasta reteta usoara de creveti scampi este prietenoasa in timpul saptamanii si este gata in 15 minute! Prajiti crevetii si usturoiul in unt si ulei de masline, apoi adaugati vin si fulgi de ardei rosu pentru cel mai bun sos de creveti scampi din toate timpurile.
Creveti – cea mai simpla metoda

Portii

4 portii

Calorii:

248

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

15 min

Despre

Creveti – cea mai simpla metoda

Ingrediente reteta Creveti – cea mai simpla metoda

  • 1 kilogram (16-20 de bucati) de creveti mari cruzi, decojite si fara vene, (daca doriti, pastrati coada pentru o prezentare atractiva)
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin
  • 2 pana la 3 linguri de unt
  • Sare
  • 3 pana la 4 catei de usturoi, taiati marunt, sau 1 lingura de usturoi tocat marunt
  • 1/4 pana la 1/2 lingurita de fulgi de ardei rosu (mai putin sau mai mult, dupa gust)
  • 1/2 cana de vin alb (recomandam un vin alb sec, cum ar fi un sauvignon blanc)
  • 2 linguri de patrunjel tocat marunt
  • piper negru proaspat macinat, dupa gust
  • 1 lingura de suc de lamaie

Valoare nutritiva

Creveti – cea mai simpla metoda

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 16 % 16 %
  • Carbohidrati 3 % 3 %
  • Calorii 25 % 25 %
Creveti – cea mai simpla metoda

Mod de preparare reteta:

Creveti – cea mai simpla metoda

Se soteaza usturoiul si fulgii de ardei rosu in unt si ulei de masline:

Se incalzeste o tigaie la foc mare, apoi se reduce la foc mediu-mare. Incingeti untul si uleiul de masline in tigaie. Dupa ce untul se topeste va face putina spuma, apoi se va diminua. Daca folositi unt nesarat, presarati putina sare in tigaie. Incorporati usturoiul maruntit si fulgii de ardei rosu.

Usturoi si fulgi de ardei rosu sotati in unt si ulei de masline pentru sosul Scampi

Adaugati crevetii si vinul alb:

Sotati usturoiul doar un minut, pana cand incepe sa se rumeneasca usor pe margini, apoi adaugati crevetii.

Se adauga vinul si se amesteca pentru a acoperi crevetii.

Mutati crevetii, astfel incat sa fie intr-un strat uniform in tigaie. Mariti focul la maxim si fierbeti vinul timp de aproximativ doua minute.

Intoarceti crevetii pentru a gati si cealalta parte:

Amestecati crevetii si aranjati-i astfel incat sa-i intoarceti pentru a-i gati pe cealalta parte. Continuati sa gatiti la foc mare pentru inca un minut.

Cum se prepara crevetii Scampi in tigaie

Se amesteca cu patrunjel, suc de lamaie si piper:

Indepartati tigaia de pe foc. Presarati crevetii cu patrunjel, suc de lamaie si piper negru si amestecati pentru a se combina.

Se serveste fierbinte cu paine, paste sau orez:

Serviti ca atare sau cu paine crocanta, peste paste sau peste orez (pentru o versiune fara gluten).

Creveti – cea mai simpla metoda
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x