Tigaie de paste cu pui toscana
Timp Preparare:
25 min
Timp Gatire:
25 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente Tigaie de paste cu pui toscana
Pentru marinata
- 1/4 cana de ulei de masline
- 1 lingurita de sare kosher
- 1/2 lingurita de piper negru macinat
- 1/2 lingurita de condimente italiene uscate
Pentru pui:
- 1 1/2 bucati de piept de pui dezosat, fara piele si fara os
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 2 cani de rosii cherry (aproximativ 2 cani), taiate in jumatate
- 1 lingura de usturoi tocat marunt
- 200g de spaghete
- 1/2 lingurita de sare kosher
- 1 cana de inimi de anghinare marinate in patru, scurse
- 1/3 cana de masline Kalamata, fara samburi si taiate felii
- 1/4 cana de branza parmezan rasa
- 6 frunze de busuioc, taiate felii subtiri
- 2 lingurite de patrunjel proaspat tocat (optional)
Valoare nutritiva
Tigaie de paste cu pui toscana
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 60 %
- Carbohidrati 27 %
- Calorii 63 %
Mod de preparare reteta:
Tigaie de paste cu pui toscana
Se marineaza puiul:
Intr-un castron mic, combinati 1/4 cana de ulei de masline, 1 lingurita de sare, 1/2 lingurita de piper si condimentele italiene. Taiati fiecare piept de pui in jumatate cu cutitul paralel cu plansa de taiat, ca si cum i-ati unge cu unt, dar apoi taiati pana la capat pentru a crea doua jumatati separate. Asezati puiul intr-un vas putin adanc. Turnati marinada peste pui, intoarceti pentru a acoperi uniform. Lasati sa stea timp de 15 minute inainte de a gati.
Gatiti puiul:
Se incalzeste o tigaie mare cu laturi inalte sau o tigaie pentru sarat la foc mediu-mare. Adaugati 2 linguri de ulei de masline. Odata ce uleiul este incins, adaugati puiul. Gatiti pana cand puiul este auriu si complet gatit, aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte.
Transferati puiul pe o planseta de taiat pentru a se odihni in timp ce gatiti pastele.
Gatiti pastele:
Adaugati rosiile, usturoiul, spaghetele, 4 cani de apa si 1/2 lingurita de sare in tigaie. Se aduce la fierbere la foc mare. Gatiti si amestecati frecvent, pana cand pastele sunt fragede si apa s-a evaporat in mare parte – aproximativ 9 pana la 11 minute. Doriti sa aveti o cantitate mica de apa in tigaie pentru a crea un sos usor.
Adaugati mai multa apa daca este necesar, cate 1/2 cana pentru paste mai moi. Opriti focul.
Se termina si se amesteca:
Se taie puiul in felii groase de 1/4 de inch. Se adauga inimile de anghinare, maslinele, parmezanul, puiul feliat si busuiocul. Se amesteca pentru a se combina. Daca doriti un sos mai gros, puteti adauga 1 sau 2 linguri de unt. Gustati si asezonati cu mai multa sare si piper, dupa cum doriti.
Se serveste:
Se orneaza pastele cu patrunjel, apoi se impart in farfurii si se servesc calde.