Pui Cacciatore
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
70 min
Timp total
80 min
Despre
Ingrediente Pui Cacciatore
- 4 bucati de pui, taiat in bucati de portie, curatat de excesul de grasime
- Sare
- 2 linguri de ulei de masline extravirgin
- 1 ceapa medie, taiata subtire de la radacina pana la varf, aproximativ 1 1/2 cesti
- 1 ardei gras rosu sau verde, fara seminte, taiat in felii de 1/4 de inch latime
- 100g de ciuperci cremini, taiate in felii groase
- 2 catei de usturoi, taiati felii subtiri
- 1/3 cana de vin alb sau rosu
- 2 1/2 pana la 3 cani de rosii coapte, decojite si taiate, ferme, cu sucurile lor, sau 1 cutie de rosii prune in suc
- 1/2 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 1 lingurita de cimbru uscat (sau 2 lingurite de cimbru proaspat, tocat)
- 1 lingurita de oregano (sau 2 lingurite de oregano proaspat, tocat)
Valoare nutritiva
Pui Cacciatore
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 75 %
- Carbohidrati 13 %
- Calorii 80 %
Mod de preparare reteta:
Pui Cacciatore
Se rumeneste puiul:
Se usuca puiul. Se asezoneaza pe toate partile cu sare. Incalziti uleiul de masline intr-o tigaie mare la foc mediu.
Lucrand pe rand, astfel incat sa nu aglomerati tigaia, asezati bucatile de pui cu pielea in jos in tigaie. Gatiti-le pana cand se rumenesc frumos, aproximativ 5 minute, apoi intoarceti-le si rumeniti-le usor pe cealalta parte.
Scoateti puiul intr-un castron si lasati-l deoparte. Scurgeti toata grasimea topita, cu exceptia a 2 linguri de grasime topita. Daca aveti mai putin de 2 linguri de grasime in tigaie, adaugati mai mult ulei de masline pana cand aveti cam tot atata ulei care acopera tigaia.
Rumeniti ceapa, ardeiul gras, ciupercile, usturoiul:
Adaugati in tigaie ceapa taiata felii, ardeiul gras si ciupercile. Mariti focul la mediu-mare.
Gatiti pana cand ceapa este translucida, iar ciupercile au cedat cea mai mare parte din umezeala, amestecand frecvent, aproximativ 10 minute.
Adaugati usturoiul in tigaie si mai gatiti un minut.
Deglati tigaia cu vin, adaugati rosiile, condimentele:
Adaugati vinul si razuiti bucatile rumenite de pe fundul cratitei. Fierbeti la foc mic pana cand vinul se reduce la jumatate. Adaugati rosiile.
Adaugati piperul, cimbrul, oregano si aproximativ o lingurita de sare. Testati si gustati pentru a ajusta. Fierbeti la foc mic, fara capac, inca 5 minute.
Adaugati din nou puiul in tigaie, acoperiti partial, gatiti pana cand se inmoaie:
Asezati bucatile de pui deasupra rosiilor si a cepei, cu pielea in sus. Reduceti focul si acoperiti tigaia cu capacul usor intredeschis.
Gatiti puiul la foc mic, intorcand si ungand din cand in cand. Se gateste pana cand coapsele sunt moi, aproximativ 30-40 de minute.