Cum sa gatesti Quinoa
Timp Preparare:
5 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
25 min
Despre
Ingrediente Quinoa
- 1 cana de quinoa, orice soi
- Un varf de cutit de sare (optional)
Valoare nutritiva
Quinoa
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2 %
- Carbohidrati 10 %
- Calorii 6 %
Mod de preparare reteta:
Quinoa
Clatiti quinoa:
Intr-o strecuratoare cu ochiuri fine, clatiti quinoa sub apa rece timp de 30 de secunde. Se scurge bine.
Quinoa necoapta intr-o strecuratoare, cu apa turnata deasupra si scurgandu-se intr-un bol, pentru a arata cum se gateste quinoa perfecta.
Se fierbe quinoa:
Intr-o cratita mica, se combina quinoa scursa, 2 cani de apa si un varf de cutit de sare. Aduceti la fierbere la foc mare. Reduceti focul pentru a mentine o fierbere constanta si usoara.
Fierbeti la foc mic, neacoperit, timp de 12 pana la 16 minute, sau pana cand germenii (spiralele mici) se separa si se incolacesc in jurul semintelor, iar apa este absorbita. Cu o lingura, sapati pana la fundul oalei si verificati daca apa s-a evaporat. Daca nu, mai gatiti cateva minute.
Scoateti cratita de pe foc, acoperiti-o cu un capac si lasati-o la aburi timp de 5 minute.
Se serveste:
Indepartati capacul, suflati quinoa cu o furculita si transferati-o intr-un bol de servire.