Cum sa gatesti sparanghelul pe aragaz
Timp Preparare:
5 min
Timp Gatire:
5 min
Timp total
10 min
Despre
Ingrediente Sparanghel pe aragaz
- 1/2 pana la 1 kilogram de sparanghel
- 1/4 lingurita de sare
- 1 catel de usturoi, taiat in jumatate, optional
- 1 fasie de coaja de lamaie , optional
Valoare nutritiva
Sparanghel pe aragaz
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1%
- Carbohidrati 2 %
- Calorii 12 %
Mod de preparare reteta:
Sparanghel pe aragaz
Pregatiti sparanghelul:
Rupeti sau taiati partea inferioara lemnoasa a sulitelor de sparanghel. Daca lucrati cu sparanghel de marime medie sau mare, daca doriti (pentru o prezentare eleganta), puteti folosi un curatator de legume pentru a curata partea exterioara a ultimului centimetru sau a celor doi centimetri de sparanghel.
Se incalzeste apa intr-o tigaie mare:
Umpleti o tigaie mare, larga, cu aproximativ 3/4 de inch de apa. Adaugati sare. Adaugati usturoiul taiat si coaja de lamaie, daca folositi. Aduceti apa la fierbere la foc mare.
Fierbeti sparanghelul:
Adaugati sparanghelul intr-un strat uniform. Daca apa nu acopera sparanghelul, acoperiti cratita. Daca folositi sparanghel subtire, gatiti doar 1 sau 2 minute. Sparanghelul mediu, 5 minute. Sparanghelul mare, 6-7 minute.
Clatiti cu apa rece:
Clatiti scurt cu apa rece pentru a opri fierberea si apoi transferati-i intr-o farfurie de servire.
Se presara cu sare si piper, suc de lamaie si ulei de masline extravirgin sau unt pentru a servi.