Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
25 min
Timp total
45 min
Despre
Ingrediente Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake
- 200g de ciuperci shiitake uscate (cele uscate sunt mult mai preferabile decat cele proaspete in aceasta reteta)
- 3 cani de apa clocotita
- 1 pana la 1 1/2 g de coapse de pui, de preferinta cu os, taiate in bucatele
- 1 bucata (1 inch) de ghimbir proaspat, decojit si taiat in felii foarte subtiri
- 2 linguri de sos de soia (folositi sos de soia fara gluten pentru versiunea fara gluten)
- 2 lingurite de zahar
- Un varf de cutit de sare kosher
- 1 lingurita de amidon de porumb
Valoare nutritiva
Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 41 %
- Carbohidrati 9 %
- Calorii 27 %
Mod de preparare reteta:
Supa de pui cu ghimbir si ciuperci Shiitake
Se pun la inmuiat ciupercile uscate:
Se inmoaie ciupercile uscate in apa fierbinte timp de 20 de minute. Folositi un bol sau un vas mai mic pentru a tine ciupercile scufundate in apa.
Marinati puiul:
In timp ce ciupercile se inmoaie, amestecati soia, zaharul, sarea si amidonul de porumb intr-un bol mare. Asigurati-va ca nu exista cocoloase de amidon de porumb. Adaugati puiul si ghimbirul in castron, amestecati pentru a le acoperi cu marinata si lasati deoparte.
Taiati ciupercile in felii si adaugati-le la pui:
Cand ciupercile s-au inmuiat, scoateti-le din apa (pastrand lichidul de inmuiere) si taiati-le felii subtiri. Adaugati ciupercile in bolul cu pui. Daca apa de inmuiere are granule in ea, turnati apa de inmuiere printr-o sita cu ochiuri fine, captusita cu un prosop de hartie, intr-un alt bol.
Se fierbe la foc mic:
Puneti amestecul de pui si ciuperci si lichidul de inmuiere a ciupercilor intr-o oala medie si aduceti la fierbere. Reduceti focul la minimum, acoperiti oala si fierbeti usor timp de 25 de minute. Se serveste fierbinte.