Noodles cu arahide si susan
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
20 min
Despre
Ingrediente Noodles cu arahide si susan
- 500 g de noodles, de orez sau de oua
- 2 linguri de ulei de susan prajit, impartite
- 3 linguri de unt de arahide natural
- 1/4 cana de sos de soia
- 1 1/2 lingurita de miere
- 1 1/2 linguri de otet de orez
- 1 catel de usturoi, ras
- 1 lingura de seminte de susan prajite, pentru garnitura (optional)
- 1 ceapa verde, taiata felii, pentru garnitura (optional)
Valoare nutritiva
Noodles cu arahide si susan
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 27 %
- Carbohidrati 22 %
- Calorii 13 %
Mod de preparare reteta:
Noodles cu arahide si susan
Se fierb noodles:
Aduceti o oala mare cu apa la fierbere la foc mare. Adaugati taiteii si gatiti conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg intr-o strecuratoare asezata in chiuveta, apoi se clatesc cu apa rece curenta pana se racesc la atingere. Scurgeti bine.
Transferati-i intr-un bol mediu si amestecati-i cu 1 lingura de ulei de susan, astfel incat sa nu se lipeasca unul de celalalt. Acoperiti-le cu folie de plastic si puneti-le in frigider pentru a se raci in timp ce pregatiti sosul.
Pregatiti sosul:
Intr-un bol mic, adaugati restul de 1 lingura de ulei de susan, untul de arahide, sosul de soia, mierea, otetul de orez si usturoiul. Bateti cu o furculita pana cand se combina si se omogenizeaza.
Asamblati taiteii:
Razuiti sosul de arahide si susan pe taiteii reci si amestecati pentru a se combina. Se orneaza cu seminte de susan si ceapa verde, daca se doreste.
Resturile pot fi pastrate intr-un recipient etans in frigider timp de pana la 3 zile. Inainte de a le servi din nou, se amesteca cu putina apa calda pentru a subtia sosul.
V-a placut reteta? Lasati-mi un comentariu mai jos!