Secretul pentru Clatite Mai Bune (pancakes)
Desi ador un scurtatura buna in bucatarie, nu-mi place sa sar peste etape atunci cand vine vorba de clatite. De obicei, fac clatite doar in weekenduri pentru a-mi lua timp cu reteta si a asigura cele mai bune rezultate. Asta inseamna ca strabat magazinele alimentare din vecinatate in cautarea de lapte batut (surprinzator de greu de gasit), incalzind siropul meu de artar preferat la cuptorul cu microunde (nici un sirop rece pe clatitele mele!), si cel mai important pas: scoaterea mixerului de mana si a unui bol suplimentar pentru a bate albusurile de ou.
Fac acest ultim pas de atata timp incat nu imi amintesc nici macar de unde am invatat asta.
Iata ce fac: Separ albusurile de galbenusuri. Amestec galbenusurile in ingredientele umede precum laptele batut si untul topit inainte de a le combina cu ingredientele uscate precum faina, zaharul si agentii de dospire (praf de copt si bicarbonat de sodiu). Cu ajutorul unui mixer de mana sau unui tel, bat albusurile de ou pana devin usoare, aeroide si stau ferm pe capetele telului. Apoi, incorporez cu grija albusurile in aluat. (Daca ai facut vreodata bezele, probabil esti familiarizat cu aceasta metoda.)
Albusurile batute ferm contin o multime de bule de aer mici care sunt suficient de stabile pentru a ramane intacte cand sunt incorporate in aluatul de clatite. Odata ce aluatul ajunge pe o tigaie fierbinte, bulele de aer se extind, conferind clatitelor o textura pufosa ideala. Necesita un efort suplimentar, dar am descoperit ca aceasta este singura modalitate de a obtine clatitele usoare ca aerul din visele tale.
4 Alte Sfaturi pentru Clatite Mai Pufoase
In afara de a bate albusurile de ou, mai am cateva lucruri pe care le am intotdeauna in vedere atunci cand fac clatite superioare in weekenduri.
1. Trateaza cu grija albusurile. Asigura-te ca lucrezi cu un bol si un tel foarte curate. Chiar si o cantitate mica de grasime poate impiedica albusurile sa fie batute corespunzator. Odata ce albusurile au fost batute, le incorporezi usor in aluat cate o portie mare la fiecare pas. Nu vrei sa spargi toate acele bule pe care ai muncit din greu sa le creezi.
2. Verifica data de expirare a agentului de dospire. Indiferent daca folosesti bicarbonat de sodiu, praf de copt, o combinatie a ambelor sau o amestec pentru clatite care le contine, verifica data de expirare. Agentii de dospire sunt cruciali pentru a oferi clatitelor o crestere, iar cei expirati sunt mai putin eficienti, daca nu complet ineficienti. USDA recomanda inlocuirea bicarbonatului de sodiu dupa ce a fost deschis timp de sase luni, iar praful de copt dupa doar trei luni. Daca produsele dvs. coapte sunt dense, ar putea fi momentul pentru o reimprospatare a agentului de dospire.
3. Nu amesteca excesiv aluatul. Probabil ai auzit deja: “Cateva cocoloase sunt in regula.” Amestecarea excesiva a aluatului poate duce la dezvoltarea glutenului, ceea ce rezulta in clatite cauciucate. Teoria Testelor de bucatarie din America este ca un aluat cu cocoloase face un lucru mai bun de a pastra bulele de aer, producand clatite cu mai multa inaltime. Oricare ar fi motivul, un aluat mai cocolosat este mai bun.
4. Nu apasa clatitele cu o spatula. Indiferent daca testezi daca sunt gata, incerci sa grabesti procesul de gatire sau doar joci absent cu mancarea ta, nu este o idee buna sa apesi pe clatite in timp ce se gatesc. Singurul lucru pe care-l vei realiza este sa elimini bulele de aer pe care le-ai adaugat cu pricepere la aluatul tau. Lasa-ti clatitele in pace dupa ce le-ai intors, astfel incat sa poata creste la potentialul lor maxim.