Fursecuri cu Zahar de Craciun
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
5 min
Timp total
20 min
Despre
Ingrediente Fursecuri cu Zahar de Craciun
- 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
- 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
- 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
- 1/4 lingurita sare kosher
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata
- 28 pana la 35 de biscuiti cu sare (aproximativ un ambalaj, suficient pentru a acoperi tava)
- 1 cana (220g) zahar brun inchis, bine ambalat
- 1 cana (225g sau 2 bete) unt nesarat
- 1/4 lingurita sare kosher
- 1 lingurita extract de vanilie
- 2 cani (10 pana la 12 uncii) ciocolata neagra de buna calitate, tocata
Valoare nutritiva
Fursecuri cu Zahar de Craciun
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 1 %
- Carbohidrati 16 %
- Calorii 5 %
Mod de preparare reteta:
Fursecuri cu Zahar de Craciun
Faceti aluatul pentru cookie-uri:
Intr-un bol mediu, amestecati faina, praful de copt si sarea.
Cu ajutorul unui mixer sau cu un mixer de mana, bateti untul la temperatura camerei si zaharul pana devine cremos. Amestecati oul si vanilia, urmate de smantana. Cu mixerul la viteza mica, amestecati mixtura de faina pana cand nu mai raman dungi uscate de faina.
Intindeti si raciti:
Impartiti aluatul in doua. Intindeti fiecare jumatate intre doua foi de hartie pergament. (Pergamentul face acest aluat lipicios mai usor de intins, iar foile subtiri inseamna ca se racesc mai repede in frigider.)
Transferati foile de aluat pentru cookie-uri, inca sandwich intre pergament, in frigider. (Asezati-le pe tavi de copt daca este nevoie, astfel incat sa puteti echilibra foile pe partea de sus a altor obiecte din frigider.)
Raciti cel putin o ora sau pana a doua zi.
Incalziti cuptorul la 200°C
Decupati formele de cookie-uri:
Desprindeti stratul superior de pergament de pe una dintre foile de aluat pentru cookie-uri. Utilizati forme de decupare pentru a taia formele de cookie-uri. Daca aluatul devine prea moale, raciti-l in frigider timp de 5-10 minute inainte de a continua.
Coaceti:
Transferati cookie-urile pe o tava pentru cookie-uri acoperita cu pergament sau silpat. Coaceti 5-8 minute la 200°F.
Scoateti cookie-urile din cuptor imediat ce le vedeti schimbandu-si culoarea la baza cookie-ului.
Lasati-le sa se raceasca complet. Repetati cu loturile ramase de cookie-uri. Puteti, de asemenea, aduna resturile, le puteti intinde din nou si puteti taia mai multe cookie-uri.
Cookie-uri de Craciun taiate in forme si asezate pe o tava pentru copt acoperita cu pergament.
Faceti glazura:
Intr-un mixer sau cu un mixer de mana, bateti impreuna Crisco sau untul, zaharul pudra, laptele si extractul de vanilie pana devine cremos.
Daca glazura este prea groasa pentru a se intinde uniform, adaugati cantitati mici de lapte si amestecati bine pana cand glazura are consistenta dorita.
Separati-o in boluri diferite, adaugati colorant alimentar pentru a obtine diverse culori.
Boluri individuale de glazura pentru cookie-uri de Craciun, de culoare rosie, verde si alba.
Decorati:
Intindeti glazura pe cookie-uri cu un cutit sau o spatula offset. Utilizati pungi de decorare pentru a adauga accente decorative, daca doriti.
Daca doriti ca decorurile cu stropi sa se lipeasca direct pe cookie, pensati cookie-ul cu sirop Karo clar si apoi presarati.