Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Fursecurile de ghimbir sunt esenta sarbatorilor si au un gust bogat de mirodenii si melasa. Decorati-le cu glazura regala si bucurati-va de ele ca desert sau pe bradul vostru de Craciun! Aceasta este reteta pe care am dezvoltat-o dupa multe experimente; a rezistat testului timpului si produce fursecuri care sunt o bucurie de mancat!
Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Portii

24  bucati

Calorii

186

Vezi altele din:

Timp Preparare:

50 min

 Timp Gatire:

 10 min

Timp total

60 min

Despre

Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Ingrediente Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

 

Pentru fursecurile de ghimbir

  • 3 1/4 cani faina de orice tip
  • 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingura ghimbir macinat
  • 1 lingura scortisoara macinata
  • 1/2 lingurita cuisoare macinate
  • 1/2 lingurita nucsoara macinata
  • 1/2 lingurita sare kosher
  • 1/4 lingurita piper negru macinat proaspat
  • 3/4 cana (1 1/2 bete) unt nesarat, la temperatura camerei
  • 1/2 cana zahar brun inchis, ambalat
  • 1 ou mare
  • 1/2 cana melasa nesulfurata (nu folositi melasa de trestie, este prea amara)

Pentru glazura regala

  •  1 albus de ou, crud sau pasteurizat (sau 1 lingurita praf de albus de ou)
  • 1/2 lingurita suc de lamaie
  • 1 3/4 cani zahar pudra, cernut

Optional, pentru decor

  • Stafide, coacaze, fulgi de ciocolata, bucati de bomboane, glazura

 

Valoare nutritiva

Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 2 % 2 %
  • Carbohidrati 30 % 30 %
  • Calorii 6 % 6 %
Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Mod de preparare reteta:

Turta Dulce Perfecta pentru Craciun

Combinati ingredientele uscate:

Intr-un bol mare, amestecati cu energie faina, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile, sarea si piperul. Lasati deoparte.

Faceti aluatul:

Intr-un mixer cu atasamentul de palete, bateti untul pana devine usor si pufos. Adaugati zaharul si bateti pana devine pufos. Amestecati oul si melasa.

Adaugati treptat amestecul de faina; combinati la viteza redusa. (Poate fi necesar sa-l lucrati cu mainile pentru a incorpora ultima parte de faina.)

Raciti aluatul:

Impartiti aluatul in treimi; infasurati fiecare tert in plastic. Raciti cel putin 1 ora sau peste noapte. Inainte de a incepe sa rulati, lasati-l la temperatura camerei timp de 5 pana la 10 minute. Daca dupa refrigerare aluatul pare prea moale pentru a-l rula, adaugati putin mai multa faina.

Preincalziti cuptorul la 180°C.

Intindeti aluatul:

Puneti un tert de aluat pe o bucata mare de hartie pergament sau hartie cerata usor presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor, intindeti aluatul cu o grosime de 1/8 inch. Transferati aluatul intins din nou in frigider pentru a se raci timp de 5 pana la 10 minute. Acest lucru va face mai usor taierea cookie-urilor.

Taiati cookie-urile:

Folositi un decupator de cookie-uri pentru a taia forme, sau asezati un sablon peste aluat si folositi un cutit pentru a taia in forme dorite.

Transferati pe tava de copt:

Transferati pe tavi de copt neunse. Asezati stafide, fulgi de ciocolata sau bucati de bomboane in centrul fiecarui cookie, daca doriti “butoni”.

Cutit asupra formei crude de om de ghimbir a aluatului pentru cookie-uri.

Coaceti:

Coaceti la 160°C pana devin crocanti dar nu intunecati, timp de 8 pana la 10 minute. Scoateti din cuptor. Lasati sa stea cateva minute si apoi folositi o spatula metalica pentru a transfera cookie-urile pe un gratar de sarma pentru a se raci complet. Decorati dupa dorinta.

Faceti glazura regala:

Bateti albusurile de ou si sucul de lamaie impreuna, adaugand zaharul pudra cernut pana cand amestecul formeaza varfuri rigide.

Daca utilizati albusuri de ou uscat: Combinati 1 lingurita praf de albus de ou cu 2 linguri apa. Continuati asa cum ati face altfel.

Daca glazura este prea fluida, adaugati mai mult zahar pudra pana cand obtineti consistenta dorita.

Odata ce ati facut glazura regala, utilizati-o rapid inainte sa se intareasca.

Decorati cookie-urile:

Umpleti o punga de decorat cu glazura pentru a o presa in diferite forme pe cookie-uri. (Sau utilizati un sac de plastic pentru sandvis, cu varful unui colt taiat.) Mentineti glazura acoperita in timp ce lucrati cu ea, altfel se va usca.

Odata ce cookie-urile sunt decorate, suprafata glazurii regale se va usca rapid, in 15 minute. Dar glazura poate fi inca moale in interior. Lasati cookie-urile decorate la temperatura camerei timp de 12 ore pentru ca glazura sa se usuce complet.

Turta Dulce Perfecta pentru Craciun
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x