Turta Dulce Perfecta pentru Craciun
Timp Preparare:
50 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
60 min
Despre
Ingrediente Turta Dulce Perfecta pentru Craciun
Pentru fursecurile de ghimbir
- 3 1/4 cani faina de orice tip
- 3/4 lingurita bicarbonat de sodiu
- 1 lingura ghimbir macinat
- 1 lingura scortisoara macinata
- 1/2 lingurita cuisoare macinate
- 1/2 lingurita nucsoara macinata
- 1/2 lingurita sare kosher
- 1/4 lingurita piper negru macinat proaspat
- 3/4 cana (1 1/2 bete) unt nesarat, la temperatura camerei
- 1/2 cana zahar brun inchis, ambalat
- 1 ou mare
- 1/2 cana melasa nesulfurata (nu folositi melasa de trestie, este prea amara)
Pentru glazura regala
- 1 albus de ou, crud sau pasteurizat (sau 1 lingurita praf de albus de ou)
- 1/2 lingurita suc de lamaie
- 1 3/4 cani zahar pudra, cernut
Optional, pentru decor
- Stafide, coacaze, fulgi de ciocolata, bucati de bomboane, glazura
Valoare nutritiva
Turta Dulce Perfecta pentru Craciun
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 2 %
- Carbohidrati 30 %
- Calorii 6 %
Mod de preparare reteta:
Turta Dulce Perfecta pentru Craciun
Combinati ingredientele uscate:
Intr-un bol mare, amestecati cu energie faina, bicarbonatul de sodiu, mirodeniile, sarea si piperul. Lasati deoparte.
Faceti aluatul:
Intr-un mixer cu atasamentul de palete, bateti untul pana devine usor si pufos. Adaugati zaharul si bateti pana devine pufos. Amestecati oul si melasa.
Adaugati treptat amestecul de faina; combinati la viteza redusa. (Poate fi necesar sa-l lucrati cu mainile pentru a incorpora ultima parte de faina.)
Raciti aluatul:
Impartiti aluatul in treimi; infasurati fiecare tert in plastic. Raciti cel putin 1 ora sau peste noapte. Inainte de a incepe sa rulati, lasati-l la temperatura camerei timp de 5 pana la 10 minute. Daca dupa refrigerare aluatul pare prea moale pentru a-l rula, adaugati putin mai multa faina.
Preincalziti cuptorul la 180°C.
Intindeti aluatul:
Puneti un tert de aluat pe o bucata mare de hartie pergament sau hartie cerata usor presarata cu faina. Cu ajutorul unui sucitor, intindeti aluatul cu o grosime de 1/8 inch. Transferati aluatul intins din nou in frigider pentru a se raci timp de 5 pana la 10 minute. Acest lucru va face mai usor taierea cookie-urilor.
Taiati cookie-urile:
Folositi un decupator de cookie-uri pentru a taia forme, sau asezati un sablon peste aluat si folositi un cutit pentru a taia in forme dorite.
Transferati pe tava de copt:
Transferati pe tavi de copt neunse. Asezati stafide, fulgi de ciocolata sau bucati de bomboane in centrul fiecarui cookie, daca doriti “butoni”.
Cutit asupra formei crude de om de ghimbir a aluatului pentru cookie-uri.
Coaceti:
Coaceti la 160°C pana devin crocanti dar nu intunecati, timp de 8 pana la 10 minute. Scoateti din cuptor. Lasati sa stea cateva minute si apoi folositi o spatula metalica pentru a transfera cookie-urile pe un gratar de sarma pentru a se raci complet. Decorati dupa dorinta.
Faceti glazura regala:
Bateti albusurile de ou si sucul de lamaie impreuna, adaugand zaharul pudra cernut pana cand amestecul formeaza varfuri rigide.
Daca utilizati albusuri de ou uscat: Combinati 1 lingurita praf de albus de ou cu 2 linguri apa. Continuati asa cum ati face altfel.
Daca glazura este prea fluida, adaugati mai mult zahar pudra pana cand obtineti consistenta dorita.
Odata ce ati facut glazura regala, utilizati-o rapid inainte sa se intareasca.
Decorati cookie-urile:
Umpleti o punga de decorat cu glazura pentru a o presa in diferite forme pe cookie-uri. (Sau utilizati un sac de plastic pentru sandvis, cu varful unui colt taiat.) Mentineti glazura acoperita in timp ce lucrati cu ea, altfel se va usca.
Odata ce cookie-urile sunt decorate, suprafata glazurii regale se va usca rapid, in 15 minute. Dar glazura poate fi inca moale in interior. Lasati cookie-urile decorate la temperatura camerei timp de 12 ore pentru ca glazura sa se usuce complet.