A gati, este un cadou pentru tine
Gatitul pentru tine creste constientizarea multor lucruri. Stii cu adevarat ce mananci daca il faci singur(a). Stii ce adaugi si il poti adapta la propriile gusturi. Poti alege calitatea ingredientelor folosite. Cercetarile arata ca gatitul propriu este mai important pentru bunastarea ta decat numarul de calorii pe care le consumi sau ingredientele pe care le alegi.
Oamenii care gatesc pentru ei insisi au un stil de viata mai constient si sunt, in general, mai energici. De ce este asta?
Industria meselor gata adauga mult mai multa sare, zahar si grasimi la mesele lor decat tu singur ai face vreodata.
O fac nu doar pentru ca aceste ingrediente sunt mai ieftine, ci si pentru a ne asigura ca dorim achizitionarea lor in continuare. Acestea functioneaza facandu-te sa poftesti mai mult, ceea ce cu siguranta nu este un lucru bun.
Eu chiar cred ca gatitul este un cadou pentru tine. OK, nu toata lumea va deveni imediat un maestru bucatar sau chiar nu va dori sa fie unul, dar absolut oricine poate invata sa gateasca si sa se distreze facand acest lucru.
Un ou, ceva curaj si putina cunostinta
Un bun exemplu in acest sens este un ou simplu. Cand gatesti un ou pentru un timp putin mai lung sau putin mai scurt, diferenta de gust si textura este foarte clara. O diferenta de un minut va fi observata de toata lumea, dar chiar si lasand apa sa fiarba mai tare sau pastrand temperatura la chiar 70 sau 80 ° C, va rezulta un gust complet diferit. Poti manca pur si simplu un ou fiert cu sare, cu un amestec de sare si susan sau un amestec de condimente precum cele indiene sau japoneze.
Acelasi ou va avea un gust diferit si va evoca asocieri diferite de fiecare data.
Deci, nu numai modul in care gatesti ceva conteaza, ci si ceea ce adaugi la acesta dupa gatit, va avea ca rezultat o experienta gustativa foarte diferita.
Daca pui acelasi ou in apa fara coaja, structura si gustul vor fi din nou total diferite. Vei experimenta un ou posat pe frunze simple de salata verde, cu un sos de otet sau pe un sandvis prajit sau somon afumat, foarte diferit de un ou fiert obisnuit cu aceleasi ingrediente. Si acel ou posat va avea din nou un gust diferit de gustul pe care il obtii daca il mananci cu putin unt gras, sarat. Iar o lingura de sos cald olandez peste acelasi ou simplu moale, este absolut divin.
Intr-adevar, sosul olandez este facut si dintr-un ou. Ouale, sau mai bine zis galbenusurile de ou, au capacitatea de a se amesteca cu grasime (unt in acest caz) si ceva acid si se unesc intr-o aroma frumoasa si lina. Dar va fi nevoie de putin acid (otet). Ceea ce va va oferi un sos cremos usor, cu aroma completa, pe baza de otet, galbenusuri fluide si unt cald. In principiu, prepararea maionezei cu ulei functioneaza in acelasi mod. (De altfel, ambele pot fi preparate foarte usor cu ajutorul unui mixer sau blender.)
Dar posibilitatile nu se termina aici. Pe langa gatit, fiert si prepararea sosurilor cu oua, un ou simplu il poti praji sau coace la cuptor si din nou avem acelasi preparat dar iar un gust diferit. De fapt, ouale sunt practic indispensabile in multe produse de patiserie. Ouale adauga culoare, gust si textura.
De ce aceasta poveste complicata despre oua? Pentru a iti arata ca se pot face numeroase feluri de mancare cu un singur ingredient! Cu siguranta nu trebuie sa te limitezi la o metoda de preparare a unui ingredient. Poti face mult mai mult si cu alte produse decat ai putea crede. Invata sa te diversifici. Incearca diferite posibilitati. Incearca sa faceti conexiuni. Tot ce ai nevoie este putin curaj si ceva cunostinte. Incepe cu elementele de baza si construieste-ti cunostintele si experienta de acolo. Experimenteaza cu temperaturi si diferite combinatii. Singurul lucru care conteaza cu adevarat este daca iti place rezultatul.
Odata ce incepi sa te bucuri de gatit, veti incepe, de asemenea, sa te bucuri si de micile diferente. De exemplu, s-ar putea sa simti ca preferi o oala mai mult decat alta sau sa iti dai seama in curand ca preferi sa gatesti la un aragaz cu gaz si nu cuptor electric. S-ar putea sa afli, de asemenea, ca cuptorul tau este capabil de optiuni aproape nelimitate sau exact ce aparate fac gatitul si mai distractiv.
Celebrul actor francez Gerard Depardieu, el insusi un bucatar amator entuziast si cunoscator, a spus odata: „Gatitul nu este dificil. Toata lumea are gust, chiar daca el sau ea nu isi dau seama. Chiar daca nu veti deveni niciodata un mare bucatar, nimic nu va impiedica sa gustati diferenta dintre gustos si nu atat de gustos. ”
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.