acceotare a sinelui

Acceptare a ceea ce sunt

In ultimele luni, am cautat in permanenta modalitati de a ma ajuta sa caut pacea. 

De la a manca sanatos pana la exercitii fizice regulate, de la a iesi la a ma concentra asupra viitorului meu, de la a ma rasfata cu hobby-uri la a incerca sa meditez si multe altele, am incercat majoritatea sfaturilor si trucurilor oferite de altii si chiar de specialisti. 

Desi m-au ajutat pe moment, in curand insa revin la sinele meu original de indata ce m-am obisnuit cu noul regim. Cred ca aceasta este una dintre problemele care ne afecteaza pe fiecare dintre noi intr-o forma sau alta.

Cu cateva zile in urma, am dat peste un articol care m-a ajutat sa obtin informatii despre aceasta problema. Cand l-am citit pentru prima data, am simtit initial ca este inca un sfat care se va ocupa de trucurile testate in timp, pentru ca tot ceea ce spunea era ceva pe care tu si eu deja il stim. Cu toate acestea, suferim de tulburari si lipsa de pace in viata noastra.

Dar undeva in inima mea am vrut sa merg mai departe si sa citesc articolul complet. Poate ca disperarea mea a fost sa gasesc un sfarsit al nelinistii si starii stresate care m-a impins sa citesc mai departe. A evidentiat un aspect important al comportamentului uman care mi-a dat de gandit.

Cu totii avem tendinta de a privi fiecare eveniment, fiecare emotie din viata noastra pentru a avea doua pozitii. Unul bun si unul rau. Intotdeauna, indiferent daca stim sau obisnuim, avem tendinta de a imparti totul in doua. Succes si esec, castig si pierdere, bine si rau, pace si neliniste si altele asemenea

 atunci cand  Ori de cate ori ne confruntam cu ceva, ni se recomanda sa acceptam binele si sa renuntam la rau. In incercarea de a ne imparti si a incerca sa uitam raul, incetam, fara sa stim, sa acceptam bunatatea pe care partea buna o avea de oferit. Acelasi lucru este valabil si pentru linistea sufleteasca.

Nelinistea din mintea noastra tinde sa domneasca si incercam la nesfarsit sa cautam o jumatate (pace) si sa renuntam la rau (neliniste). Articolul sugera, ca trebuie sa invatam sa acceptam intregul si sa il infruntam. In momentul in care ne vom consolida pentru a face fata oricarui lucru care va veni, pentru a ramane multumiti indiferent daca stresul sau pacea vin in partea noastra, vom fi pasnici.

Daca te intrebi cum, atunci iata raspunsul.

Pacea incepe prin a fi multumit in viata. In momentul in care lacomia si dorintele noastre vor fi in controlul nostru, vom putea obtine consolare. Este posibil si foarte mult realizabil in viata noastra actuala, fara a fi nevoie sa decidem sa renuntam la tot si sa facem din ganduri desarte locuinta noastra. Accepta viata asa cum este; procedand astfel, vei fi multumit in orice va veni si, cu multumire, va urma pacea.

In concluzie, trebuie sa acceptam orice ne vine fara a incerca sa-l separam in bine si rau. Desi acest lucru se implica, ar trebui sa incetam sa ne straduim sa ne imbunatatim atunci cand nu este cazul.

 

acceptare

Deobicei frica de rau ne dauneaza mai mult decat raul in sine. Nu trai cu frica si nu continua sa te pacalesti despre puterea raului si vei fi linistit(a) in cel mai scurt timp.

Mai degraba decat sa lupti impotriva situatiei tale actuale, fii cu ea, misca-te cu ea si adapteaza-te la ea. Lupta te va obosi; invata sa plutesti.

Pentru a ne ajuta sa experimentam adevarul din spatele acestei filozofii, articolul a avut un exercitiu simplu care poate fi facut de fiecare dintre noi.

Din acest minut pana maine exact la aceeasi ora, incearca sa accepti tot ceea ce iti apare ca parte a vietii, fara a incerca sa il imparti in parti bune si rele. Daca te simti linistit(a) la sfarsit, exercitiul este valabil si poate fi practicat zilnic pana cand devine modul nostru de viata.

Am lucrat la acest lucru si ma bucur sa vad rezultate pozitive. Incearca, pentru ca linistea sufleteasca este de fapt in mainile fiecaruia din noi! 

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x