cafea carti smartphone

Asa imi definesc eu forta interioara

Toata viata am avut o anumita definitie a fortei care mi-a fost gravata in minte, dar, pe masura ce am ajuns sa ma scufund mai mult in viata, am inceput sa-mi redefinesc definitia fortei.

Am inceput sa inteleg ca uneori cele mai definitorii momente de forta ne pot parea ca momentele noastre cele mai vulnerabile. Puterea este in acele momente in care te ridici dupa ce ai fost un naufragiu total. Te scoti singur dintr-o rutina in care ai fost blocat de ceva timp.

Am inceput sa inteleg ca uneori inseamna sa te prezinzi a doua zi la o intalnire importanta, chiar daca cu o zi inainte ai avut o zi absolut ingrozitoare care te-a lasat sa plangi toata noaptea.

Am aflat ca este vorba despre alegerea de a ramane fidel cu tine, indiferent de modul in care reactioneaza altii la acest lucru. Este vorba de a nu-ti folosi durerea ca scuza pentru a-i prinde pe oameni sau a le rani sentimentele. Este vorba despre a lucra cu adevarat la vindecarea ta si a face munca grea.

Este vorba de a zambi oamenilor chiar daca ziua ta nu merge atat de bine si chiar daca nu ai chef in acest moment, dar intelegi ca doar pentru ca ziua ta nu merge atat de bine nu inseamna ca ar trebui sa lasa asta sa-i afecteze si pe altii.

Punctul forte este sa detii propriile greseli si sa recunosti ca uneori te inseli. Este vorba despre a incepe sa lucreze efectiv la remedierea si corectarea a ceea ce ati fi putut face.

Este vorba despre a ajuta pe altcineva sa se vindece in timp ce va aflati in procesul de vindecare. Este vorba de imputernicirea celorlalti si de a fi acolo pentru ei. Este vorba de a ajuta pe altcineva sa-si construiasca visele in timp ce lucrezi pe cont propriu.

Punctul forte este sa recunosti partile din tine pe care trebuie sa le lucrezi, mai degraba decat sa inchizi ochii la ele sau sa actionezi ca si cum acestea nu ar exista.

Puterea iti mentine partea moale intr-o lume dura. Este vorba despre capacitatea ta de a ierta. Este vorba de a nu lasa cuvintele sa te afecteze mai mult decat este cazul.

Puterea inseamna a te deschide cuiva si a-i arata si partea ta vulnerabila. Este vorba de a-ti asuma riscul de a incepe de la capat si de a fi un incepator complet la ceva. Uneori este vorba de a face un salt de credinta si de a alege sa pariezi pe tine insuti.

Si pentru mine, una dintre cele mai definitorii momente de forta este sa arat in fiecare zi cine sunt cu adevarat in adancul meu, indiferent de modul in care reactioneaza lumea la asta.

Nu mai incerca sa te schimbi ! Incercarea de a te schimba – adica cine esti – te va conduce inevitabil la esec si sa te simti fara speranta. Dar daca te concentrezi in schimb pe schimbarea actiunilor fara a iti face griji cu privire la modul in care te va schimba ca persoana, schimbarea reala devine mult mai simpla.

Nu te poti schimba pe tine insuti, asa ca nici macar nu incerci. Stiu ca nu asta iti spun informatiile publicitare si seminariile de auto-ajutorare. Dar, e gresit. Nu te poti schimba. Ca un om insetat intr-un desert care urmareste un miraj sau un om care priveste intr-un frigider gol – nu este nimic acolo. Deci, inceteaza sa-l mai urmaresti. Du-te sa faci altceva in schimb.

cafea si tableta

De ce nu te poti schimba? Deoarece intreaga idee de schimbare este un construct arbitrar. Este ceva ce tocmai ai inventat pentru a te face sa te simti bine (sau rau).

Ieri, nu scrisesem acest articol. Astazi am scris. M-am schimbat?

Atat da, cat si nu sunt raspunsuri corecte, in functie de modul in care defines eu schimbarea. Din punct de vedere tehnic, te schimbi mereu si nu te schimbi niciodata. Depinde doar de modul in care il privesti. Ceea ce decizi este schimbarea sau nu, este o linie imaginara trasata in capul tau , al meu , al tuturor.

As putea decide ca „schimbarea mea” inseamna a avea un miliard de dolari. Voi sta apoi in jurul meu batandu-ma pentru ca nu am putut sa ma „schimb” pentru tot restul vietii mele. Prin urmare, aceasta nu este o definitie foarte utila a „schimbarii”.

Sau as putea decide ca „schimbandu-ma” inseamna sa nu pun ketchup pe cartofii mei prajiti. Daca acesta este cazul, atunci schimbarea este al naibii de usoara. Dar definitia mea de „schimbare” inseamna asa ceva? Nu chiar…

Uita sa faci un hoo-ha-ha mare despre cine esti sau ce esti sau despre ce crede x, y ,z  despre tine.

Pentru ca nu. Si nici cei mai multi dintre noi nu facem. Si nici tu, de altfel. Identitatea ta este acest lucru inventat de care esti atasat emotional. Este un miraj in desert. O sticla de ketchup intr-un frigider gol. Si cea mai rapida modalitate de a te schimba este sa realizezi ca nu exista un sine real de schimbat.

Important este sa te accepti pe tine asa cum esti si asa iti definesti forta in tine.  Practic acesta este secretul:  ca nu este nici un secret 😊 ci depinde doar de tine , de mintea ta , de forta ta interioara de a coordona tot ce ti se intampla in viata ta fara nevoia aia disperata de “schimbare” .

 

Be who you are!

cafea si carti
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x