Beneficiile Ginkgo Biloba

Ginkgo Biloba

Un mare „NU”… prima mea impresie despre Ginkgo Biloba nu a fost una pozitiva.

Am vazut un singur copac de Ginkgo Biloba in viata mea cand eram copil. Are frunze fascinante care au devenit un galben stralucitor de toamna.

Masura aproximativ 20-25 de picioare inaltime, dar la varsta mea, ar fi putut la fel de bine sa fi fost o suta de picioare.

 Beneficiile Ginkgo Biloba

Arborii de ginkgo sunt una dintre cele mai vechi specii de arbori vii, cu frunze in forma de evantai si fructe necomestibile.  Frunzele sale dulci si usor astringente au o istorie lunga in medicina chineza si in alte modalitati traditionale de vindecare. Cercetari recente au descoperit compusi numiti ginkgolide care sunt prezenti in frunzele sale, dar nu sunt in nici o alta planta cunoscuta.

Este adesea folosit pentru sustinerea memoriei si a creierului, mentinand sangele si arterele sanatoase si ca antioxidant.

Din aceste motive, ginkgo poate imbunatati sanatatea venelor si a ochilor. Desi nu toate studiile sunt de acord, poate ajuta la tratarea dementei (inclusiv a bolii Alzheimer) si a claudicatiei intermitente sau a circulatiei proaste la nivelul picioarelor.

 

 De asemenea, poate proteja memoria la adultii in varsta.

Frunzele au doua tipuri de substante chimice (flavonoide si terpenoide) care sunt antioxidanti.

In corpul tau, particulele daunatoare numite radicali liberi se acumuleaza pe masura ce imbatranesti si pot contribui la boli de inima, cancer si boala Alzheimer.

Antioxidantii precum cei gasiti in ginkgo lupta impotriva radicalilor liberi si ii impiedica sa deterioreze ADN-ul si alte celule.

 Este adesea sugerat in medicina alternativa pentru ca:

  • Ajuta la imbunatatirea memoriei si la protejarea celulelor nervoase din creier
  • Ajuta la imbunatatirea vederii pentru cei cu glaucom
  • Ajuta la reducerea simptomelor asociate cu claudicatia (arterele infundate)
  • Terapeutic pentru cei cu Alzheimer
  • Ca remediu natural pentru tinitusul cronic 

Precautii importante atunci cand utilizati Ginkgo

Ca si in cazul oricarei plante sau vitamine, este important sa discutati cu un medic inainte de a utiliza Ginkgo. Cei cu tulburari de sangerare, epilepsie, tulburari convulsive sau alte afectiuni de sanatate nu ar trebui sa-l ia, nici femeile insarcinate sau care alapteaza sau copiii. Cei care iau orice tip de medicament ar trebui sa consulte un medic pentru a exclude interactiunile inainte de a lua.

Cum se utilizeaza Ginkgo Biloba

Ginkgo este disponibil sub mai multe forme:

  • Ca ceai de plante usor dulce (comand in vrac mereu de aici pentru a fi folosit ca ceai, dar este disponibil si in pliculete de ceai)
  • Sub forma de capsule – aceasta este adesea recomandata deoarece contine extractul standardizat care a fost cel mai studiat

Ma gandesc sa plantez un copac Ginkgo in curtea noastra, deoarece cresc repede, au frunze frumoase si copiii isi pot exersa abilitatile de catarat pe el!

Ai folosit vreodata Ginko Biloba? Distribuiti mai jos!

Ginkgo Biloba
r

De Retinut !!!

Recomandarea mea este  ca sa consultati  medicul si/sau nutritionistul atunci cand decideti  sa  aduceti  modificari  in  alimentatie si/sau medicamentatia folosita in mod uzual.  Informatiile din acest articol si din acest site, sunt provenite din experienta  personala si/sau  sursele (daca este cazul) enuntate in articol.  Aceste sfaturi nu inlocuiesc recomandarile unui medic curant. 

Nota: Este posibil sa castig un comision atunci cand cumparati prin accesarea link-urilor de afiliere de pe site-ul meu, fara costuri suplimentare pentru dvs. Acest lucru nu afecteaza independenta mea editoriala.

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x