Blat de nuca
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
45 min
Timp total
55 min
Despre
Ingrediente reteta Blat de nuca
- 6 albusuri
- 4 galbenusuri
- un praf de sare
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g nuca macinata
- 2 linguri faina
- 1 plic praf de copt
- 1 esenta de vanilie
Valoare nutritiva
Blat de nuca
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 7%
- Carbohidrati 15%
- Calorii 20%
Mod de preparare reteta:
Blat de nuca
Pregatirea si prepararea
Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se adauga apoi esenta de vanilie ( daca se doreste – este optionala) si e lucreaza manual, cu spatula, cu miscari largi de sus in jos.
Forma de copt fie se tapeteaza cu unt si faina fie cu hartie de copt. Eu am ales o varianta: intr-o forma dreptunghiulara am asezat o hartie de copt la fund si pe margini am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.
Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.
Imediat dupa coacere blatul se scoate din forma prin rasturnare pe un tocator sau grill (gratar de bucatarie). Se indeparteaza hartia de copt si se lasa la temperatura camerei pana se raceste complet.
Pofta mare !