Blat de nuca

Un blat de tort cu nuca pentru diferite torturi si prajituri. Reteta clasica de blat cu nuca din pandispan pufoasa si foarte aromata. Acest blat poate fi folosit si la torturi, prajoturi si diverse alte deserturi. Este o minunatie de gusturi si arome.
blat de nuca

Portii

16 bucati

Calorii:

460

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

45 min

Timp total

55 min

Despre

blat pandispan ccu nuca

Ingrediente reteta Blat de nuca

  • 6 albusuri
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta  de vanilie 

Valoare nutritiva

Blat de nuca

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 7% 7%
  • Carbohidrati 15% 15%
  • Calorii 20% 20%
ingrediente blat de nuca

Mod de preparare reteta:

Blat de nuca

Pregatirea si prepararea 

In primul rand se pune cuptorul la incins la 170 C. Pentru aluat se separa ouale si se bat albusurile cu un praf de sare. Cand se intareste spuma se adauga si jumatate din zahar si se continua mixarea. Spuma trebuie sa fie lucioasa si tare ca la bezea.

Intr-un bol se amesteca nuca macinata cu faina si praful de copt. Se incorporeaza cele 4 galbenusuri pe rand, apoi se pune nuca si faina in 2-3 reprize, amestecand de jos in sus pana la incorporare. Se  adauga apoi  esenta de vanilie ( daca se doreste – este optionala) si e lucreaza manual, cu spatula, cu miscari largi de sus in jos.

Forma de copt fie se tapeteaza cu unt si faina fie cu hartie de copt. Eu am ales o varianta: intr-o forma dreptunghiulara am asezat o hartie de copt la fund si pe margini am uns-o cu unt si am tapetat-o cu faina.

Se toarna compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru cca 25-30 de minute (se face testul cu scobitoarea). Se lasa blatul la racit.

Imediat dupa coacere blatul se scoate din forma prin rasturnare pe un tocator sau grill (gratar de bucatarie). Se indeparteaza hartia de copt si se lasa la temperatura camerei pana se raceste complet.

Pofta mare !

Blat de pandispan cu nuca
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x