Blat pufos cu cacao
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
40 min
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente reteta Blat Pufos cu Cacao
- 6 oua
- un praf de sare
- 5 linguri de apa
- 6 linguri de zahar
- 4 linguri ulei
- 6 linguri de faina
- 1 lingurita praf de copt+otet
- 2 linguri cacao
Valoare nutritiva Blat Pufos cu cacao
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 13%
- Carbohidrati 17%
- Calorii 13%
Mod de preparare reteta: Blat Pufos cu Cacao
Pregatirea si prepararea
Inainte de orice, sfatul meu este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Primul pas este sa pornim cuptorul la 170 grade si sa punem inauntru o oala cu un pic de apa rece pentru a forma aburi in cuptor. ( acest lucru ajuta sa nu se crape blatul)
Separam albusurile de galbenusri si apoi batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si apoi apa. Trebuie sa iasa o consistenta lucioasa dar nu la fel de tare ca si la bezele (un pic mai lichida).
Galbenusurile le amestecam cu ulei si le omogenizam bine. Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri si le amestecam usor de jos in sus cu o spatula de lemn sau de silicon.
Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu o lingura de otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam sa omogenizam.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min la 180 de grade in mijlocul cuptorului (si bineinteles se face testul scobitorii la final). Inainte de pune tava cu blatul la cuptor, oala pusa cu apa la inceput se poate scoate din cuptor.
Dupa ce blatul este bine rumenit si trece testul cu scobitoarea , se lasa la racit si apoi se scoate din tava.
O bunatate si o reteteta foarte simpla de blat care chiar merita incercata. Daca doriti blat simplu puteti omite cacao sau puteti adauga orice alte arome va plac. Pofta mare si spor la gatit!