Blat pufos cu cacao

Reteta de blat de tort cu cacao, simplu de facut, aromat si foarte gustos. Blat pufos si aerat numai bun pentru orice tip de prajitura.
blat prajituri

Portii

15 bucati

Calorii:

180

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

50 min

Despre

blat de cacao

Ingrediente reteta  Blat Pufos cu Cacao 

  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 5 linguri de apa
  • 6 linguri de zahar
  • 4 linguri ulei
  • 6 linguri de faina
  • 1 lingurita praf de copt+otet
  • 2 linguri cacao

Valoare nutritiva Blat Pufos cu cacao

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 13% 13%
  • Carbohidrati 17% 17%
  • Calorii 13% 13%
blat tort

Mod de preparare reteta: Blat Pufos cu Cacao

Pregatirea si prepararea 

Inainte de orice,  sfatul meu este ca toate ingredientele sa fie la temperatura camerei. Primul pas este sa pornim cuptorul  la 170 grade si sa punem inauntru o oala cu un pic de apa rece pentru a forma aburi  in cuptor.  ( acest lucru ajuta  sa nu  se  crape blatul)

Separam  albusurile de galbenusri si apoi batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul si  apoi apa. Trebuie sa iasa o consistenta lucioasa dar nu la fel de tare ca si la bezele (un pic mai lichida). 

Galbenusurile le amestecam cu ulei  si le omogenizam bine. Apoi adaugam galbenusurile peste albusuri  si le amestecam usor de jos in sus cu o spatula de lemn sau de silicon. 

 

Punem jumatate din cantitatea de faina, apoi praful de copt stins cu  o lingura de otet si apoi restul de faina. La final punem cacao si amestecam sa omogenizam.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20 min  la 180 de grade in mijlocul cuptorului (si bineinteles se face testul scobitorii la final). Inainte de  pune tava cu blatul la  cuptor,  oala pusa cu apa la inceput se poate scoate din cuptor. 

Dupa ce blatul este bine rumenit si  trece testul cu scobitoarea , se lasa la racit si apoi se scoate din tava.

O bunatate si o reteteta foarte  simpla de blat  care chiar merita incercata.  Daca doriti  blat simplu puteti  omite cacao sau puteti adauga orice alte arome  va plac.  Pofta mare  si spor la gatit! 

blat cu cacao  si crema de lapte
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x