Bluefish la cuptor

Fileuri de peste albastru coapte in folie de aluminiu cu lamaie, vin alb, unt si ierburi.
Bluefish la cuptor

Portii

4 portii

Calorii:

228

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

30 min

Despre

Bluefish la cuptor

Ingrediente reteta Bluefish la cuptor

  • 1 file de peste albastru 
  • Sare kosher
  • piper negru proaspat macinat
  • 3 pana la 5 felii de lamaie 
  • 3 bucati de unt 
  • Cateva crengute de ierburi proaspete
  • 3 linguri de vin alb sec
  • 2 linguri de suc de lamaie

Valoare nutritiva

Bluefish la cuptor

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 25 % 25 %
  • Carbohidrati 0 % 0 %
  • Calorii 5 % 5 %
Bluefish la cuptor

Mod de preparare reteta:

Bluefish la cuptor

Pregatirea si prepararea 

Preincalziti cuptorul la 200°C.

Asezati fileul cu pielea in jos in tava de prajit tapetata cu folie de aluminiu:

Taiati o bucata de folie de aluminiu suficient de mare pentru a cuprinde fileul de peste albastru. (Puteti dubla stratul de folie daca lucrati cu o folie subtire). Asezati folia intr-o tava de prajit. Clatiti fileul de peste albastru si asezati-l in centrul foliei, cu pielea in jos.

Adaugati sare, piper, felii de lamaie, unt, ierburi aromatice:

Presarati fileul cu sare si piper. Asezati un strat de felii subtiri de lamaie deasupra fileului. Asezati placute de unt de-a lungul partii superioare a fileului. Asezati cateva crengute de ierburi proaspete deasupra untului si a feliilor de lamaie.

Adaugati vinul alb si sucul de lamaie, sigilati pachetul de folie:

Se coace:

Puneti in cuptorul la 200°C (sau puteti pune pachetul de folie pe gratar) si coaceti timp de 15-20 de minute aproximativ, pana cand pestele este bine copt si opac.

 Serviti:

Ridicati cu grija fileul din folie si asezati-l pe o farfurie de servire. Turnati lichidul de gatit peste peste pentru a servi. Se poate servi alaturi de legume , mamaliga sau doar un sos de usturoi.  O bunatate 🙂 ! 

Bluefish la cuptor
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x