Bluefish la cuptor
Timp Preparare:
10 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente reteta Bluefish la cuptor
- 1 file de peste albastru
- Sare kosher
- piper negru proaspat macinat
- 3 pana la 5 felii de lamaie
- 3 bucati de unt
- Cateva crengute de ierburi proaspete
- 3 linguri de vin alb sec
- 2 linguri de suc de lamaie
Valoare nutritiva
Bluefish la cuptor
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 25 %
- Carbohidrati 0 %
- Calorii 5 %
Mod de preparare reteta:
Bluefish la cuptor
Pregatirea si prepararea
Preincalziti cuptorul la 200°C.
Asezati fileul cu pielea in jos in tava de prajit tapetata cu folie de aluminiu:
Taiati o bucata de folie de aluminiu suficient de mare pentru a cuprinde fileul de peste albastru. (Puteti dubla stratul de folie daca lucrati cu o folie subtire). Asezati folia intr-o tava de prajit. Clatiti fileul de peste albastru si asezati-l in centrul foliei, cu pielea in jos.
Adaugati sare, piper, felii de lamaie, unt, ierburi aromatice:
Presarati fileul cu sare si piper. Asezati un strat de felii subtiri de lamaie deasupra fileului. Asezati placute de unt de-a lungul partii superioare a fileului. Asezati cateva crengute de ierburi proaspete deasupra untului si a feliilor de lamaie.
Adaugati vinul alb si sucul de lamaie, sigilati pachetul de folie:
Se coace:
Puneti in cuptorul la 200°C (sau puteti pune pachetul de folie pe gratar) si coaceti timp de 15-20 de minute aproximativ, pana cand pestele este bine copt si opac.
Serviti:
Ridicati cu grija fileul din folie si asezati-l pe o farfurie de servire. Turnati lichidul de gatit peste peste pentru a servi. Se poate servi alaturi de legume , mamaliga sau doar un sos de usturoi. O bunatate 🙂 !