Bruschetta de porumb si ricotta

Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
5 min
Timp total
20 min
Despre

Ingrediente Bruschetta de porumb si ricotta
- 2 stiuleti de porumb dulce proaspat, decojit
- 2 linguri de unt nesarat, impartite
- 1/2 ceapa rosie, taiata marunt
- 1/2 lingurita de sare kosher
- 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
- 8 frunze de menta, taiate foarte fin
- 8 felii groase de paine integrala de tip batard sau boule
- 300g branza ricotta
Pentru garnitura
- 4 frunze de menta, taiate foarte subtire
Valoare nutritiva
Bruschetta de porumb si ricotta
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 15 %
- Carbohidrati 18 %
- Calorii 16 %

Mod de preparare reteta:
Bruschetta de porumb si ricotta
Taiati porumbul din stiuleti:
Cu un cutit ascutit, taiati porumbul de pe stiuleti intr-un castron mediu, indepartand cat mai mult din pulpa bobului.
Metoda pe care o folosesc eu: tineti stiuletii de porumb decojit pe verticala in interiorul unui bol mediu, tinand tulpina si lasand varful stiuletelui sa stea pe fundul bolului. Folositi un cutit de bucatar pentru a taia boabele de sus (capatul pe care il tineti) pana jos (varful din castron), cu o miscare descendenta, rotind stiuletele pentru a obtine toate partile.
Gatiti ceapa:
Intr-o tigaie medie, topiti 1 lingura de unt la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti, amestecand frecvent, pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 2 minute.
Gatiti porumbul:
Adaugati porumbul si restul de 1 lingura de unt, si gatiti, pana cand porumbul se inmoaie, aproximativ 5 minute.
Se condimenteaza si se adauga menta:
Se condimenteaza cu sare si piper. Adaugati menta si gatiti, amestecand, pana cand menta incepe sa se inmoaie si devine parfumata, aproximativ 30 de secunde.
Lasati toppingul sa se raceasca:
Scoateti tigaia de pe foc si lasati-o deoparte sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, pana cand porumbul este caldut, dar nu fierbinte.
Prajiti painea:
In timp ce porumbul se raceste, prajiti painea in prajitorul de paine. (Daca painea este frageda si groasa, s-ar putea sa fie nevoie sa prajiti fiecare felie de doua ori pentru a o face usor crocanta la suprafata. Dati-o deoparte.
Intindeti ricotta pe painea prajita:
Cand porumbul s-a racit, puneti portii egale de ricotta pe fiecare felie de paine prajita (aproximativ 3 1/2 linguri pe fiecare felie) si folositi dosul lingurii pentru a o intinde aproape pana la margini.
Acoperiti ricotta cu porumb:
Impartiti amestecul de porumb intre paine prajita (aproximativ 3 linguri pe fiecare felie) si intindeti-l aproape pana la marginea ricotta.
Se orneaza si se serveste:
Se orneaza cu menta si se serveste.
V-a placut aceasta reteta? Lasati-mi un comentariu mai jos
