Bruschetta de porumb si ricotta

Painea prajita groasa, plina de ricotta pufoasa si porumb dulce, este o masa de vara perfecta, cu efort redus si rasplata mare. Folositi porumb proaspat, in sezon Amestecati si asortati garniturile Pregatiti din timp
Bruschetta de porumb si ricotta

Portii

4 portii

Calorii

261

Vezi altele din:

Timp Preparare:

15 min

 Timp Gatire:

5 min

Timp total

20 min

Despre

Bruschetta de porumb si ricotta

Ingrediente Bruschetta de porumb si ricotta

 

  • 2 stiuleti de porumb dulce proaspat, decojit
  • 2 linguri de unt nesarat, impartite
  • 1/2 ceapa rosie, taiata marunt
  • 1/2 lingurita de sare kosher
  • 1/4 lingurita de piper negru proaspat macinat
  • 8 frunze de menta, taiate foarte fin
  • 8 felii groase de paine integrala de tip batard sau boule
  • 300g branza ricotta

 Pentru garnitura

  • 4 frunze de menta, taiate foarte subtire

Valoare nutritiva

Bruschetta de porumb si ricotta

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 15 % 15 %
  • Carbohidrati 18 % 18 %
  • Calorii 16 % 16 %
Bruschetta de porumb si ricotta

Mod de preparare reteta:

Bruschetta de porumb si ricotta

Taiati porumbul din stiuleti:

Cu un cutit ascutit, taiati porumbul de pe stiuleti intr-un castron mediu, indepartand cat mai mult din pulpa bobului.

Metoda pe care o folosesc eu: tineti stiuletii de porumb decojit pe verticala in interiorul unui bol mediu, tinand tulpina si lasand varful stiuletelui sa stea pe fundul bolului. Folositi un cutit de bucatar pentru a taia boabele de sus (capatul pe care il tineti) pana jos (varful din castron), cu o miscare descendenta, rotind stiuletele pentru a obtine toate partile.

Gatiti ceapa:

Intr-o tigaie medie, topiti 1 lingura de unt la foc mediu. Adaugati ceapa si gatiti, amestecand frecvent, pana cand incepe sa se inmoaie, aproximativ 2 minute.

Gatiti porumbul:

Adaugati porumbul si restul de 1 lingura de unt, si gatiti, pana cand porumbul se inmoaie, aproximativ 5 minute.

Se condimenteaza si se adauga menta:

Se condimenteaza cu sare si piper. Adaugati menta si gatiti, amestecand, pana cand menta incepe sa se inmoaie si devine parfumata, aproximativ 30 de secunde.

Lasati toppingul sa se raceasca:

Scoateti tigaia de pe foc si lasati-o deoparte sa se raceasca timp de aproximativ 10 minute, pana cand porumbul este caldut, dar nu fierbinte.

Prajiti painea:

In timp ce porumbul se raceste, prajiti painea in prajitorul de paine. (Daca painea este frageda si groasa, s-ar putea sa fie nevoie sa prajiti fiecare felie de doua ori pentru a o face usor crocanta la suprafata. Dati-o deoparte.

Intindeti ricotta pe painea prajita:

Cand porumbul s-a racit, puneti portii egale de ricotta pe fiecare felie de paine prajita (aproximativ 3 1/2 linguri pe fiecare felie) si folositi dosul lingurii pentru a o intinde aproape pana la margini.

Acoperiti ricotta cu porumb:

Impartiti amestecul de porumb intre paine prajita (aproximativ 3 linguri pe fiecare felie) si intindeti-l aproape pana la marginea ricotta.

Se orneaza si se serveste:

Se orneaza cu menta si se serveste.

V-a placut aceasta reteta? Lasati-mi un comentariu mai jos

Bruschetta de porumb si ricotta
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x