Bucati de porc Sous Vide
Timp Preparare:
11 min
Timp Gatire:
12 ore si 5 min
Timp total
12 ore si 16 min
Despre
Ingrediente reteta Bucati de porc Sous Vide
- 1 kilogram de burta de porc
- 1 catel de usturoi,
- 1 lingura de sos de soia
- 1 lingurita de Sriracha
Glazura:
- 1/3 cana de ketchup
- 1/4 cana de zahar brun
- 2 linguri de otet de mere
- Un varf de cutit de ardei rosu
- Un varf de cutit de sare si piper
- Seminte de susan
Valoare nutritiva
Bucati de porc Sous Vide
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 22 %
- Carbohidrati 10 %
- Calorii 12 %
Mod de preparare reteta:
Bucati de porc Sous Vide
Pregatirea si prepararea
Incepeti sa incalziti apa:
Umpleti o oala cu apa. Setati temperatura la 90° C pentru alte fripturi asemanatoare si lasati apa sa ajunga la temperatura dorita.
Combinati ingredientele si sigilati punga:
Adaugati burta de porc intr-o punga de plastic de marimea unui galon, sigura pentru congelator, impreuna cu usturoiul maruntit, sosul de soia si sriracha.
Se sigileaza punga cu cat mai putin aer posibil, folosind metoda de deplasare a apei: Coborati incet punga cu burta de porc in apa, lasand presiunea apei sa scoata aerul prin partea superioara a pungii. Odata ce partea superioara a pungii atinge linia de apa si tot aerul a fost eliminat, sigilati punga.
Puteti face acest lucru in vasul cu apa pe masura ce aceasta se incalzeste. (Aveti grija doar daca apa este deja aburinda!).
Puneti burta de porc deoparte pe un prosop de bucatarie pana cand apa a terminat de incalzit.
Gatiti burta de porc sous vide:
Odata ce apa a ajuns la temperatura, scufundati punga sigilata de burta de porc. Asigurati-va ca burta de porc este complet scufundata pentru ca, carnea sa se gateasca uniform
Gatiti timp de 12 ore – acoperiti vasul cu folie de aluminiu sau folie de plastic pentru a incetini evaporarea si adaugati mai multa apa daca nivelul apei devine scazut. Cand se termina timpul de gatire, scoateti din apa.
Raciti burta de porc:
Acest lucru va dura cel putin o ora in frigider, desi in acest moment burta de porc poate fi, de asemenea, refrigerata timp de pana la trei zile inainte de a fi servita. Trebuie sa se raceasca complet, iar grasimea trebuie sa fie inchegata in punga pentru a fi mai usor de taiat.
Se taie burta de porc:
Scoateti burta de porc racita din punga si taiati bucatile de grasime care atarna si bucatile subtiri, astfel incat sa obtineti un dreptunghi curat de burta de porc, cu o grosime uniforma.
Taiati burta de porc in bucati:
Feliati burta in fasii de aproximativ 1/2 cm grosime si apoi in bucati de aproximativ 1 1/2 cm lungime. Infigeti bucatile de burta de porc prin sorici, mergand de sus in jos, astfel incat partile cu cea mai mare suprafata sa fie in contact cu gratarul.
Se incalzeste gratarul:
Preincalziti un gratar pe gaz sau pe carbuni la foc mare. (Aproximativ 300°C sau pana cand puteti tine mana la 2,5 cm deasupra gratarelor timp de 1-2 secunde). Curatati foarte bine gratarele gratarului si folositi un cleste pentru a le freca cu un prosop de hartie imbibat in ulei.
Intre timp, amestecati glazura intr-un bol.
Frigeti bucatile la gratar:
Asezati bucatile de burta de porc pe gratar la foc direct si ungeti-le cu glazura. Inchideti capacul gratarului sau daca este gratar clasic puteti sa le acoperiti cu o folie de aluminiu sau o oala si gatiti timp de 2-3 minute pe un gratar pe gaz (1-2 minute pe carbuni), sau pana cand vedeti urme crocante de prajire pe partea inferioara.
Intoarceti-le, mai ungeti-le cu glazura si mai puneti-le pe gratar inca 2-3 minute (sau 1-2 minute pe carbune). Se scot de pe gratar pe un platou si se mai ung usor cu glazura.
Se serveste:
Presarati bucatile de burta de porc cu seminte de susan si serviti-le cu scobitori cat sunt calde.