life blog

Bucurii mici care conteaza

Am plecat de pe scena blogurilor (din nou) de cateva luni si in aceste zile, nu a trecut nici macar o zi fara ca eu sa doresc sa public o postare sau cel putin sa citesc blogurile mele preferate.

In cele din urma, scriu aceasta postare in speranta ca o voi publica astazi.

In mintea mea, problemele legate de bani sunt o problema care a avut intotdeauna un loc controversat. Indiferent cat de vitali sunt banii pentru existenta noastra, bunastarea si supravietuirea noastra fericita, nu ma pot aduce niciodata sa-l iubesc suficient pentru a nu alege bucurii mici in detrimentul lor.

Nu se poate nega ca implinirea dorintelor noastre depinde in mare masura de banii pe care ii avem in posete, dar totusi indraznesc sa actionez altfel. Acesta a fost gandul meu de conducere toata viata, dar recent, m-am trezit muscand la munca mai mult decat puteam mesteca confortabil.

M-am intins prea mult pentru a accepta sarcini care se apleaca in masura in care a inceput sa doara. Unele dintre efectele secundare majore au fost durerile de cap frecvente, iritabilitatea crescuta, somnul inadecvat si lipsa timpului pentru citirea cartilor. Dar, din moment ce eram capabila sa ma incadrez in tot timpul pe care il petrec de obicei cu sotul meu, in capul meu, ma descurcam bine.

Dar, episoadele crescute de dureri de cap au devenit mai mult o enervare. Nu-mi place foarte mult gustarea cu carbohidrati in loc sa gatesc sau sa arunc o gustare rapida si sanatoasa. Dar, de dragul sanatatii, am ales sa iau scurtatura.

In cele din urma, in urma cu doua zile, am decis ca e de ajuns. Aveam nevoie de o pauza. Imediat. A trebuit sa reduc aceasta manie a muncii pana am ajuns sa nu mai pot lucra un minut in plus, pentru ca banii in plus castigati nu imi vor putea cumpara niciodata linistea pierduta, sanatatea sau bucuriile mici pe care le-am lasat sa scape.

Stiu ca este prea prematur sa afirm orice schimbari semnificative sau imbunatatiri in viata mea (avand in vedere ca au trecut doar doua zile), dar in inima mea incep deja sa simt, cat de pasnic se simte sa-si petreaca suficient timp pentru lucrurile pe care ne bucuram sa le facem , chiar daca inseamna sa spui „NU” oportunitatilor de a castiga bani in plus.

 

blogging

 

Nu sunt sigura daca voi putea sa ma mentin la aceasta noua rezolvare. Nici eu nu pot garanta ca pot zambi adanc pentru bani in plus pentru totdeauna, dar atata timp cat pot savura bucuriile mici, doresc sa o fac. Viata se intampla acum si este intelept sa o traiesti la maxim atunci cand realizarea m-a ghidat spre calea corecta de a o face.

Care este standul tau?

 Ai gasit suficient timp pentru a sarbatori mici bucurii?

 

 

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x