coffee in the morning

Care este cuvantul tau pentru 2021?

Este un alt an, ceea ce inseamna multe discutii despre inceputuri noi si la fel de multe anunturi directionate pentru produse de auto-imbunatatire. Dar pentru mine inseamna doar un lucru …

Un cuvant pentru anul ce abia a inceput.

Nu am nimic impotriva rezolutiilor (sau obiectivelor, planurilor sau listelor de sarcini), dar pentru mine, am gasit cel mai impactant mod de a imbratisa un nou an este sa aleg un cuvant – doar un cuvant – de care sa tin cont. .

De exemplu, in loc de „Mergi mai mult la sala!” (care este plin atat de presiunea de a efectua, cat si de posibilitatea de a esua) ati putea alege cuvantul „mai puternic”, un memento al calitatii pe care doriti sa o cultivati. In ianuarie anul trecut, sinele meu stresat, care mereu incearca sa muste-mai mult decat pot mesteca, a ales cuvantul „suficient” si s-a dovedit a fi mai util decat as fi putut prezice vreodata. 

Odata cu sfarsitul anului 2020, m-am tot gandit la un citat al lui Zora Neale Hurston pe care l-am tinut fixat deasupra biroului meu in ultimi ani: „Exista ani care pun intrebari si ani care le raspund” Este clar ce tip de an a fost ultimul, cu atatea intrebari, deschis si inca persista. Asadar, anul acesta, am decis ca cuvantul meu este „raspuns”.

Unul dintre aspectele mele preferate de a alege un cuvant este ca acesta preia interpretari multiple. In acest caz, ar putea insemna sa scriu un raspuns la ceva pe care l-am gandit, sa creez o rezolutie, sa fac ceva care sa-mi dea un scop sau sa raspund doar la telefon si sa stabilesc o conexiune. Pentru mine, este un memento usor sa fac orice pasi mici pentru a crea actiune, pentru a gasi claritate si pentru a ma simti mai bine.

 

jurnal cris

Pentru oricine coplesit in mod similar de rezolutii si cele mai bune liste (sau doar lumea in general), recomand practica unui Cuvant in fiecare an. In plus, deoarece este atat de simplu, il puteti schimba oricand.

2021 va fi despre:

  • letting go – renuntarea la tot ce nu ma ajuta sa merg spre ceea ce e important pentru mine si la ceea ce nu e aliniat cu valorile mele;
  • letting in – acceptarea lucrurilor, experientelor, oamenilor de care am nevoie in evolutia mea;
  • letting be – continuarea obiceiurilor sanatoase, observarea gandurilor si emotiilor dificile.

Acestea sunt intentiile cu care am intrat în 2021. Unde ne indreptam si ce se va intampla mai departe,vom vedea. Dar tu? Dacă ar fi sa incerci un astfel de exercițiu, ce crezi ca ai alege?

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x