Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?

Cunoasterea diferentei dintre caldura directa si cea indirecta (si cand se foloseste una, cealalta sau ambele) este diferenta dintre un debutant in gratar si un maestru in gratar. Caldura directa iti va aduce semne excelente la gratar peste o flacara rapida, in timp ce indirectul iti va aduce carnea la temperatura si va face deserturile pe gratar o placere. Diferenta este in cazul in care alimentele sunt plasate in raport cu sursa de caldura.

Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?
Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?

Diferenta dintre caldura directa si cea indirecta

Caldura directa si indirecta sunt ambii termeni care se refera la prepararea gratarului la foc deschis. Caldura directa inseamna a gati mancarea direct pe sursa de caldura (indiferent daca este carbune, gaz sau lemn), in timp ce gatitul indirect se refera la gatitul adiacent sursei de caldura. O combinatie de caldura directa pentru fierbere, urmata de caldura indirecta pentru o gatire lunga si lenta tinde sa fie una dintre cele mai abile modalitati de utilizare a gratarului.

Cum se face gratar cu caldura directa

Gatirea directa cu caldura este exact ceea ce crezi- gatirea alimentelor direct pe o sursa de caldura. In cazul gratarului, vorbim despre flacara. Caldura directa este responsabila de urmele frumoase la gratar, de burgerii suculenti si de legumele crocante la gratar. Este, de asemenea, minunata pentru mancarurile cu gatit rapid, cum ar fi legumele, hot dog-urile si majoritatea fructelor de mare – in special crevetii. Caldura directa este, de asemenea, excelenta pentru arderea carnii, pentru a-i da culoarea si pielea crocanta.

Cum se face gratar cu caldura indirecta

Caldura indirecta este o zona creata adiacent sursei de caldura. Mancarea merge in continuare pe gratar sau peste foc, dar cu caldura indirecta articolele pe care le gatesti sunt plasate intr-o zona incalzita de flacara, dar nu direct in contact cu aceasta. Cartofii infasurati in folie si cuibariti langa carbuni intr-un foc de tabara sunt copti cu caldura indirecta. Puii intregi sau coastele gatite pe gratar fara a fi expuse la o flacara directa sunt gatite cu caldura indirecta. Gratarul traditional (carne afumata lent) este produs si prin caldura indirecta.

Cum se face gratar gatit combinat (indirect, direct)

O combinatie de caldura directa si indirecta se numeste adesea caldura combinata sau gatit combinat. Gatitul combinat este cel mai adesea vazut la bucati mari de carne, care sunt arse la foc direct si apoi fierte incet la foc indirect. Puiul la gratar este, de asemenea, gatit frecvent cu o combinatie – un gratar rapid la foc direct pentru urme de gratar si caramelizare si apoi mutat la caldura indirecta si gatit cu capacul gratarului in jos pana cand puiul ajunge la temperatura. Gatirea combinata la caldura este de asemenea excelenta pentru fructele la gratar si legumele mai dense, cum ar fi varza.

Care este diferenta dintre caldura directa si cea indirecta?
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x