Care este diferenta dintre faina universala si faina de paine?

Brutariile profesionale sunt pline de soiuri de faina – grau integral, secara, spelt si multe altele – dar majoritatea bacanilor vand o varietate mai mica de fainuri universale, cu crestere automata si faina de paine. Daca faina universala, asa cum sugereaza si numele sau, este suficient de buna pentru majoritatea proiectelor de coacere, atunci de ce multe paini, aluat de pizza si chiar unele retete de biscuiti necesita faina de paine?

 

tipuri faina
faina

Ce este faina pentru toate scopurile (faina universala)?

Faina universala si faina de paine sunt strans legate si pot fi utilizate in mare parte interschimbabil, dar diferentele lor mici in soiul de grau duc la variatii semnificative ale continutului de proteine ​​si gluten. Iata ce trebuie sa stii despre diferenta dintre faina universala si faina de paine pentru copt.

Aceasta faina alba este echilibrul perfect dintre proteine ​​si gluten pentru majoritatea retetelor. In functie de moara, faina universala se face prin indepartarea germenilor de grau si macinarea endospermului bogat in amidon intr-o faina cu un continut de proteine ​​de 9% pana la 11%. Aceasta proteina determina cat de puternic, de intins si de fraged va fi sau nu un bun copt facut cu faina universala. Faina universala este ideala pentru prajituri, briose si paini rapide, dar functioneaza bine si pentru majoritatea retetelor de prajituri.

 

Ce este faina de paine?

 

 

Faina de paine are un continut mai mare de proteine ​​decat universal, in jur de 11% pana la 13%, ceea ce ajuta la dezvoltarea glutenului. Este folosita in cea mai mare parte pentru paine, de unde si numele, dar este folosita si pentru prajituri masticabile, crusta de pizza si multe altele.

 

faina paine

Poti inlocui una cu celalalta?

Vei observa o oarecare diferenta in firimitura si textura cu painea facuta cu fiecare faina, dar fainurile pot fi in general inlocuite una cu alta. Evita amestecarea excesiva a oricaror retete care necesita faina pentru toate scopurile atunci cand utilizezi in schimb faina de paine sau vei ajunge cu produse de patiserie masticabile greu si dense!

faina universala

Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.

Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.

Written by Cristiana

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x