Cartofi dulci la gratar

Ati incercat vreodata sa preparati cartofi dulci la gratar? Este rapid si usor. Pur si simplu decojesti cartofii dulci, ii tai in felii de 1/4 de inch, ii ungi cu ulei de masline, presari putina sare si ii asezi pe un gratar incins.
Cartofi dulci la gratar

Portii

4 portii

Calorii:

445

Vezi altele din:

Timp Preparare:

20 min

 Timp Gatire:

10 min

Timp total

30 min

Despre

Cartofi dulci la gratar

Ingrediente Cartofi dulci la gratar

 

  • 1 kg de cartofi dulci
  • 3 pana la 4 linguri de ulei de masline extravirgin
  • Sare kosher
  • 1/4 cana de coriandru proaspat tocat fin (inclusiv tulpinile fragede)
  • 1 lingurita de coaja de lime sau de lamaie
  • 2 linguri de suc proaspat de lime sau de lamaie
  • 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
  • Un varf de cutit de sare

Valoare nutritiva

Cartofi dulci la gratar

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 5 % 5 %
  • Carbohidrati 48 % 48 %
  • Calorii 26 % 26 %
Cartofi dulci la gratar

Mod de preparare reteta:

Cartofi dulci la gratar

Pregatiti gratarul, pregatiti cartofii dulci:

Pregatiti gratarul pentru foc direct si fierbinte. In timp ce gratarul se incalzeste, curatati cartofii dulci si taiati-i pe lungime, sau pe diagonala, in bucati de 1/4 inch grosime. Se ung feliile de cartofi dulci cu ulei de masline si se presara usor cu sare Kosher.

Se prepara dressingul de coriandru si lamaie:

Combinati toate ingredientele pentru dressing intr-un bol mic.

Frigeti cartofii dulci la gratar:

Odata ce gratarul este incins, asezati bucatile de cartofi dulci pe gratarele gratarului. Acoperiti gratarul si gatiti pana cand fiecare parte capata cateva urme de gratar, intre 3-6 minute pentru fiecare parte, in functie de cat de fierbinte este gratarul dvs.

Se amesteca cu dressing:

Se amesteca cartofii dulci intr-un bol cu dressingul si se servesc fierbinti.

Cartofi dulci la gratar
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x