Cartofi dulci la gratar
Timp Preparare:
20 min
Timp Gatire:
10 min
Timp total
30 min
Despre
Ingrediente Cartofi dulci la gratar
- 1 kg de cartofi dulci
- 3 pana la 4 linguri de ulei de masline extravirgin
- Sare kosher
- 1/4 cana de coriandru proaspat tocat fin (inclusiv tulpinile fragede)
- 1 lingurita de coaja de lime sau de lamaie
- 2 linguri de suc proaspat de lime sau de lamaie
- 1/4 cana de ulei de masline extravirgin
- Un varf de cutit de sare
Valoare nutritiva
Cartofi dulci la gratar
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 5 %
- Carbohidrati 48 %
- Calorii 26 %
Mod de preparare reteta:
Cartofi dulci la gratar
Pregatiti gratarul, pregatiti cartofii dulci:
Pregatiti gratarul pentru foc direct si fierbinte. In timp ce gratarul se incalzeste, curatati cartofii dulci si taiati-i pe lungime, sau pe diagonala, in bucati de 1/4 inch grosime. Se ung feliile de cartofi dulci cu ulei de masline si se presara usor cu sare Kosher.
Se prepara dressingul de coriandru si lamaie:
Combinati toate ingredientele pentru dressing intr-un bol mic.
Frigeti cartofii dulci la gratar:
Odata ce gratarul este incins, asezati bucatile de cartofi dulci pe gratarele gratarului. Acoperiti gratarul si gatiti pana cand fiecare parte capata cateva urme de gratar, intre 3-6 minute pentru fiecare parte, in functie de cat de fierbinte este gratarul dvs.
Se amesteca cu dressing:
Se amesteca cartofii dulci intr-un bol cu dressingul si se servesc fierbinti.