Castane coapte la cuptor

Prajirea este una dintre cele mai bune moduri de a savura castanele. Amare cand sunt crude, castanele prajite au o aroma delicata si usor dulce, cu o textura moale asemanatoare cartofului dulci. Sunt deosebit de populare in preajma sarbatorilor de iarna si foarte usor de facut acasa.
castane coapte la cuptor

Portii

20 bucati

Calorii:

245

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

40 min

Timp total

50 min

Despre

castane coapte la cuptor

Ingrediente reteta Castane coapte la cuptor

  • Castane proaspete
  • Apa: pentru inmuiere
  • O foaie de copt.
  • Un prosop umed

Valoare nutritiva

Castane coapte la cuptor

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 4% 4%
  • Carbohidrati 22% 22%
  • Calorii 12% 12%
castane coapte la cuptor

Mod de preparare reteta:

Castane coapte la cuptor

Pregatirea si prepararea 

1.Taierea castanelor: Asezati o castana pe o placa de taiat cu partea plata in jos (partea rotunjita in sus). Prindeti ferm castanele intre degetul mare si degetul aratator si folositi un cutit zimtat pentru a face o fanta lunga pe partea rotunjita a castanei. Asigurati-va ca taiati complet prin coaja. Apoi faceti o a doua taietura, formand un x” pe partea rotunjita a castanului. A face o fanta in castan este esentiala pentru a va asigura ca nu explodeaza in cuptor si le va face mai usor de curatat.

2. Inmuiati: Puneti castanele intr-un vas si acoperiti-le cu apa. Lasati-le la macerat peste noapte sau timp de 10-12 ore.

3. Coacerea castanelor: preincalziti cuptorul la 200 °C. Scoateti castanele din apa si uscati-le. Asezati-le intr-un singur strat pe o foaie de copt cu partea plata in jos si cu partea taiata in sus. Prajiti castane timp de 30-35 de minute sau pana cand vedeti ca cojile s-au tras inapoi si nuca din interior s-a inmuiat.

4. Abur: Imediat ce le scoateti din cuptor, puneti castanele fierbinti intr-un prosop de bucatarie umed, ridicand capetele prosopului pentru a forma o punga. Rasuciti punga inchisa si strangeti bine castanele inauntru (ar trebui sa le auziti trosnind). Lasati-le sa stea in prosop timp de 10-15 minute. Acest lucru permite aburului suplimentar sa scape si va ajuta la procesul de curatare.

5. Coaja: Odata ce castanele au avut ocazia sa se abureasca, puteti incepe sa indepartati coaja. Cel mai usor este sa indepartati coaja atunci cand castanele sunt fierbinti, asa ca indepartati imediat coaja tragand usor inapoi pe „x” si decojind pielea paroasa, si cea de hartie din jurul castanului, pentru a dezvalui nuca galbena din interior. Aruncati castanele care par lipicioase sau parca sunt stricate in interior.

6. Savurati: Mancati-le simple, serviti-le cu supa sau paste sau pastrati-le la frigider pana la 3 zile.

castane coapte la cuptor
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x