Cat rezista puiul gatit in frigider?
Ai o gaura neagra in frigider? Un vartej care ascunde resturile si apoi le face sa reapara tocmai cand ai indoieli cu privire la cat de sigure sunt sa se consume?
Daca mananci mult pui, atunci acel vortex probabil a pretins mai mult de cateva mese potentiale. Ti s-a intamplat? Iata regula generala pentru a o putea juca in siguranta.
Cand este puiul inca sigur de mancat?
Conform specialistilor, ar trebui sa mananci puiul gatit in termen de 3 pana la 4 zile. Destul de simplu.
Ce se intampla daca a trecut mai mult – sa zicem, 5 zile? Atunci depinde de tine. Exista agenti patogeni care pot creste pe pui care nu au gust sau miros si nu vor schimba aspectul puiului dar nu sunt tocmai ok pentru sanatatea ta. Foloseste-ti cea mai buna judecata.
Dupa cum spune zicala: „Cand ai dubii, arunca”.
Exista exceptii insa de la aceasta regula de 3 pana la 4 zile, inclusiv salata de pui (5 zile), hot dog de pui (2 saptamani daca nu e deschis ambalajul, 1 saptamana dupa deschidere) si carne de pui la pachet (2 saptamani nedeschis, 3 pana la 5 zile dupa deschidere) si carne de pui cu delicatese (3 pana la 5 zile).
Cum stiu cand puiul gatit nu mai este bun?
Orice schimbare a modului in care arata, gust sau miros este suspect. Mucegaiul, desigur, inseamna a-l arunca. La fel si o senzatie slaba de miros ciudat sau culoar sau forma alunecoasa.
Cum se foloseste puiul gatit
Aruncarea resturilor este o prostie. Iata cateva modalitati cu efort redus pentru a evita aruncarea a ceea ce ar putea fi o mancare perfecta. Singura cheie este sa folosesti carnea de pui inainte de a deveni suspecta.
- Congelatorul iti este prieten. Pune acel pui in congelator inainte de a ajunge in perioada limita de consum. Conform specialistilor, poti congela puiul gatit timp de pana la un an, in functie de produs.
- Faceti salata de pui. Si, de preferinta, mancati-o in ziua respectiva sau a doua zi.
- Utilizeaza acel pui in paste cu pui pentru o cina rapida.
- Adauga puiul intr-o quesadilla pentru un pranz usor.
- Taie si fierbe puiul respectiv intr-o supa rapida.
Si acestea sunt cateva sugestii. Exista mii de retete pe care le poti incerca.
Pentru carnea care a fost congelata anterior, asigura-te ca o consumi imediat dupa ce a fost dezghetata. Pe de alta parte, congeleaza carnea inainte de a-si pierde prospetimea.
Carnea de pui poate fi ușor de gatit, insa exista siuatii cand nu iese cum ne dorim sau avem nevoie sa o taiem ca sa verificam dacă procesul de pregatire e complet.
E simplu sa observi când o carne de pui nu mai este in termen de valabilitate sau durata de timp de cand a fost preparata este destul de mare, atata timp cat verifici prin metode sigure si care au efecte vizibile minime. Daca totul arata așa cum ar trebui, atunci tocmai ai pregatit o reteta delicioasa.
Imi place mancarea buna la nebunie, de aceea iubesc sa gatesc Ador felurile de mancare bine gatite, special pentru nevoile si pe gustul meu. Acasa imi gatesc tot ce am pofta si imi place sa mananc sanatos. In plus, am primit foarte multe complimente pentru mancarurile pe care le-am gatit pentru familia mea si pentru prieteni.
Da, imi place sa fiu eu. Fiecare om este unic in felul sau. Eu sunt fericita ca sunt EU cu tot ceea ce tine de mine si ma face unica. Ma simt excelent in pielea mea si nu mi-as dori vreodata sa fiu altcineva decat cea care sunt acum. Si ador sa fiu ceea ce ma face sa fiu eu.