cafea si iarna

Ce am invatat pana la varsta asta – Partea II

Te invit la o discutie despre tine si despre mine. Daca ma asculti, vei trai o aventura. Nu uita! Nu esti singur(a). Ajunsa la varsta de 30 ani, dupa numeroase lupte cu balaurii si dat cu bata-n balta, am cules cateva sfaturi care te vor asigura ca vei incepe cu dreptul plimbarea prin calatoria anilor ce urmeaza. Enjoy!

Pierdem prieteni uneori. Uneori oamenii dezamagesc . Uneori ne depasesc asteparile . Toata lumea pierde  prieteni in viata indiferent daca din cauze puerile, cauze grave sau  pur si simplu naturale. Pe masura ce crestem ne schimbam toti idealurile, principiile, hobby-urile sau pur si simplu modul de a gandi. Si este in regula.

Nu inceta niciodata sa lucrezi asupra ta. Sa ai grija de tine. Daca nu ai grija de tine acum, cum vei putea avea grija de oamenii pe care ii iubesti sau ii vei iubi candva? Nu te astepta la rezultate diferite atunci cand continui sa faci aceleasi lucruri. Pastreaza farfuria colorata. Bea multa apa. Exercitii zilnice. Roaga-te in mod regulat. Mediteaza. Fa lucruri bune pentru bunastarea ta fizica, emotionala, spirituala si mentala. S-ar putea sa fie nevoie de multa munca, dar hei, sunt necesare doar 21 de zile de efort constant pentru a-ti forma un obicei.

Sarbatoreste micile succese. Sarbatoreste micile succese, cum ar fi modul in care iti depasesti esecurile. Acestea sunt etape catre obiectivele tale. Sarbatorirea micilor tale realizari te va motiva sa lucrezi si mai mult catre marele tau obiectiv.

„Nu mesteca mai mult decat ceea ce poti inghiti”. Se pare ca aceasta zicala nu este doar despre mancare. Seteaza o cantitate limitata de munca / sarcini pe care le poti face si ai grija sa nu te suprasoliciti. Nu te angaja sa lucrezi mai mult decat poti indeplini. Este posibil ca, corpul tau sa fie sanatos, dar si tu ai nevoie de odihna.

Nu te complace. Ai atins un obiectiv?Perfect. Apoi puneti altul. Nu stagna. Si, desi este adevarat ca nu toata lumea are aceeasi inima ca tine, nu inseamna ca ar trebui sa te bazezi nici pe oameni care te trateaza mai putin decat meriti.

Traieste pentru tine. Opinia altor persoane despre tine nu ar trebui sa te defineasca si, prin urmare, nu ar trebui sa aiba control asupra vietii tale. Nu ai nevoie ca lumea sa te placa, trebuie doar sa te placi tu pe tine. Este usor sa te simti confortabil in propria companie si cineva care se bucura de ea va veni deasemenea. Nu trebuie sa te schimbi doar pentru a multumi alti oameni. Da, daca schimbarea vine din partea ta, atunci este perfect , daca vine din partea cuiva care stii ca te invata de bine , este ok sa analizezi  dar niciodata nu face acest lucru  daca este impotriva vointei tale.

iarna si cafea

Nu te mai plange. Daca poti face ceva in legatura cu o problema, atunci incepe sa faci acest lucru. Plangerea sau stresul in legatura cu aceasta nu va rezolva nimic. Unul dintre cele mai enervante obiceiuri este sa presupui ca doar tu ai probleme si doar tie iti este cel mai greu. Toata lumea are probleme, corect unii mai mici altii  mai mari, indiferent cum ti se pare tie, dar trebuie pana la urma sa empatizam si cu ceilalti.

Alege alaturi de cine stai sau de cine ramai alaturi. Unul dintre cei mai mari factori care iti poate afecta calitatea vietii sunt oamenii pe care ii alegi sa ii ai alaturi. Inconjoara-te de oameni care sunt buni pentru sanatatea ta mintala.

Nu exista un ghid al vietii, categoric fiecare invata sau nu, pe propria piele. Insa de multe ori impartasind cu cei din jur experientele traite,  lucrurile invatate oricat de mici ar parea ele, pot ajuta , atat pe cei din jur cat si  pe tine ca si individ. 

 

Daca consideri ca ceva din ce am zis nu ar fi corect, sau  daca consideri  din prisma ta ca ai mai adauga  ceva, astept comentariul/ feedback-ul tau mai jos . 

Este bine sa ramanem receptivi la cei din jur  si cu atat mai mult este bine experientele altora sa fie poate si lectii de viata pentru fiecare din noi .

timp de cafea
0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x