Ce se intampla cu organismul tau daca mananci fasole in fiecare zi
Fasolea este bogata in fibre, proteine si alte minerale care aduc o bogatie de sanatate pentru corpul nostru.
Ele sunt, de asemenea, sarace in grasimi, care este probabil unul dintre motivele pentru care mai multe studii arata ca consumul de fasole de cel putin trei ori pe saptamana poate reduce riscul de boli de inima. Cu toate acestea, consumul de fasole a avut intotdeauna o reputatie proasta pentru ca le dadea oamenilor probleme cu stomacul. Dar exista mai multe tipuri de fasole si poti gasi un tip care sa nu iti afecteze negativ sistemul digestiv. Acestea fiind spuse, fasolea este un aliment de baza in multe comunitati din intreaga lume, iar mai jos, exploram ce se intampla cu organismul tau atunci cand mananci fasole in fiecare zi.
S-ar putea sa slabesti
Multi oameni din intreaga lume se lupta cu cresterea in greutate. In timp ce unii apeleaza la exercitii fizice, altii aleg sa incerce dieta sau sa treaca la diete pe baza de plante, cum ar fi fasolea. Fasolea este bogata in fibre si alti nutrienti care pot ajuta la reducerea poftelor.
Deoarece sunt, de asemenea, puteri proteice, fasolea este satioasa. Proteinele intarzie golirea stomacului, lasandu-te mai mult timp sa te simti satul. Consumul a doar o jumatate de cana de fasole neagra iti ofera aproximativ opt grame de proteine. In plus, sunt sarace in grasimi, ceea ce contribuie la pierderea in greutate.
Fasolea este buna pentru inima
Fasolea contine fibre solubile, care leaga colesterolul in intestinele tale si il elimina din organism. Acest lucru inseamna ca absorbiti mai putin colesterol si, dupa cum probabil stiti, colesterolul scazut este cheia sanatatii inimii. Cercetatorii au descoperit ca o crestere a aportului de fibre cu sapte procente pe zi ar putea reduce semnificativ riscul de a dezvolta boli de inima sau cardiovasculare.
In plus, fasolea furnizeaza o cantitate buna de potasiu si magneziu, minerale cheie pentru o buna sanatate a inimii. Potasiul elimina excesul de sodiu si apa din sistemul tau, reducand astfel tensiunea arteriala. Magneziul, pe de alta parte, ajuta la functia nervoasa si la reglarea tensiunii arteriale.
Fasolea ajuta la scaderea colesterolului
Medicii recomanda efectuarea de analize de sange pentru a verifica nivelul colesterolului la fiecare patru-sase ani, deoarece acesta tinde sa se strecoare pe furis fara sa iti dai seama. Acesta este un pas important in mentinerea sub control a nivelului de colesterol. Mai mult, fasolea este un aliment cu continut scazut de grasimi si poate actiona ca o buna alternativa la carne, care contine grasimi saturate
Fasolea poate ajuta la prevenirea si gestionarea diabetului
Fasolea nu este doar ieftina, ci are si o tona de beneficii pentru sanatate. Continutul ridicat de fibre si indicele glicemic scazut, combinat cu continutul ridicat de proteine, ajuta la prevenirea varfurilor si picajelor nesanatoase de zahar care pot duce la rezistenta la insulina. Fibrele solubile, carbohidratii de inalta calitate si proteinele slabe ajuta la stabilizarea nivelului de zahar din sange din corpul dumneavoastra si tine sub control foamea. Pentru a profita din plin de beneficiile acestor leguminoase sanatoase, combina-le cu carbohidrati de inalta calitate, cum ar fi painea integrala sau orezul.
Fasolea scade tensiunea arteriala
Dupa cum am discutat, consumul regulat de fasole poate ajuta la scaderea tensiunii arteriale. Fibrele, magneziul si potasiul din fasole ajuta la mentinerea unor niveluri sanatoase ale tensiunii arteriale.
Fasolea este o sursa buna de fier
Carnea rosie este cunoscuta de mult timp ca fiind o sursa buna de fier. Cu toate acestea, daca esti in cautarea unui aliment pe baza de plante, cu continut scazut de grasimi, care ofera cantitati suficiente de fier, incerca fasolea. O cana de fasole neagra gatita contine aproximativ patru miligrame de fier. Cu toate acestea, organismului nostru ii este greu sa extraga fierul din alimentele pe baza de plante. Asadar, asigura-te ca asociezi fasolea cu o sursa buna de vitamina C, cum ar fi lamaia, broccoli proaspat, rosii proaspete sau ardei gras proaspat.
Fasolea ajuta la digestie
Parerile oamenilor despre flatulenta excesiva cauzata de fasole pot fi exagerate. In timp ce burta ta poate avea gaze la inceput, efectele se risipesc, de obicei, pana in a doua sau a treia saptamana, daca mananci fasole in mod regulat.
Fasolea contine atat fibre solubile, cat si insolubile. Fibrele solubile incetinesc digestia, facandu-te sa te simti satula mai mult timp, in timp ce fibrele insolubile ajuta la prevenirea constipatiei.
Trucul pentru a reduce gazele este sa bei multa apa in timp ce mananci fasole. In plus, inmuierea fasolei peste noapte si eliminarea apei inainte de a o gati reduce foarte mult gazele.
Deoarece fasolea este bogata in fibre, consumul ei in fiecare zi adauga volum la scaun, ceea ce ajuta alimentele sa se deplaseze in josul intestinului, sa stimuleze o miscare intestinala.
Fasolea nu este atat de rea pana la urma. Aminteste-ti doar sa incerci diferitele soiuri de cateva ori pe saptamana pentru a te asigura ca obtii diferitele tipuri de nutrienti si fibre pe care le furnizeaza fiecare soi.
De Retinut !!!
Recomandarea mea este ca sa consultati medicul si/sau nutritionistul atunci cand decideti sa aduceti modificari in alimentatie si/sau medicamentatia folosita in mod uzual. Informatiile din acest articol si din acest site, sunt provenite din experienta personala si/sau sursele (daca este cazul) enuntate in articol. Aceste sfaturi nu inlocuiesc recomandarile unui medic curant.