Cei mai buni inlocuitori ai drojdiei
In timp ce ramanem cu totii acasa si ne facem stresul personal, magazinele alimentare se lupta sa tina pasul cu cererea crescuta de produse de panificatie. Pe masura ce tot mai multi oameni incep sa coaca paine, drojdia activa uscata a disparut incet de pe rafturile magazinelor alimentare. Se pare ca toata lumea s-a aprovizionat cu substantele uscate active.
De asemenea te invit pe pagina de retete de patiserie sau retete diverse unde poti afla mai multe detalii despre importanta drojdiei in bucatarie si unde se poate folosi.
Despre drojdie si nu doar
Daca s-a intamplat sa iei orice alta varietate de drojdie, ai noroc. Alte tipuri de drojdii pot fi usor inlocuite cu uscare activa. Dar daca nu ai reusit sa obtii nimic, acolo devine putin dificil. Din fericire, exista mai multe moduri de a coace painea fara drojdie. Retine ca niciuna dintre acestea nu va produce aceleasi rezultate exacte ca drojdia, dar poti obtine totusi satisfactia acelei paini calde si de casa chiar din cuptor.
Bicarbonatul de sodiu
Bicarbonatul de sodiu, ca si drojdia, este un agent de dospire. Ajuta painea sa creasca si sa ii confere textura ei usoara si aerisita. Spre deosebire de drojdie, bicarbonatul de sodiu are nevoie de un acid pentru a se activa. Prin adaugarea unui acid la bicarbonat de sodiu (cum ar fi sucul de lamaie sau crema de tartru) apare o reactie chimica care produce dioxid de carbon si care iti umple painea cu aer – la fel ca drojdia. Poti inlocui drojdia cu parti egale suc de lamaie si bicarbonat de sodiu. Deci, daca o reteta necesita 1 lingurita de drojdie, poti folosi o jumatate de lingurita de suc de lamaie si o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. Retine ca painea nu va avea nevoie de timpul de testare tipic si aluatul va incepe sa creasca imediat.
Pudra de copt cu actiune dubla
De asemenea, poti utiliza praf de copt cu efect dublu. Pudra de copt cu actiune dubla este cea mai comuna varietate vanduta in magazinele alimentare si ajuta la cresterea painii de doua ori: in timpul fazei de amestecare si a fazei de coacere. Pudra de copt contine deja un acid, asa ca este gata de utilizare asa cum este, fara alte ingrediente suplimentare. Pentru a inlocui drojdia intr-o reteta, inlocuieste drojdia cu aceeasi cantitate de praf de copt cu actiune dubla.
Un Cuvant de Atentie
La sfarsitul zilei, nu exista un substitut adevarat pentru drojdie. In timp ce praful de copt, sifonul si bicardonatul pentru aluat iti pot oferi rezultate oarecum similare, textura nu va fi aceeasi. Acesta este motivul pentru care iti sugerez sa ramai la retetele special dezvoltate pentru a fi facute cu aceste ingrediente. Drojdia este un organism viu, care respira si nimic nu il poate inlocui complet.
Care sunt cele mai bune sfaturi pentru inlocuirea drojdiei? Spune-mi in comentarii!