Cele mai sanatoase frunze verzi pentru tine

frunze verzi comestibile

Legumele cu frunze verzi sunt una dintre cele mai sanatoase alimente pe care le poti consuma. Ele sunt pline de fibre, minerale si nutrienti care iti imbunatatesc sanatatea generala.

In plus, majoritatea legumelor sunt sarace in calorii si sunt recomandate de nutritionisti pentru persoanele care incearca sa-si controleze greutatea. Dar iata care este problema. Nu toate legumele sunt create la fel. Unele ies in evidenta fata de restul in ceea ce priveste valoarea nutritiva si beneficiile pentru sanatate. Mai jos, am analizat cele mai sanatoase legume cu frunze verzi de pe planeta.

Spanac

Spanacul este cunoscut pentru proprietatile sale antioxidante, care pot ajuta la reducerea riscului de boli cronice. Consumul regulat de spanac este recomandat pentru a reduce factorii de risc, cum ar fi hipertensiunea arteriala.

O cana de spanac crud furnizeaza pana la 56% din necesarul zilnic de vitamina Aaa da, si contine doar sapte calorii. Alte substante nutritive care se gasesc din belsug in spanac includ calciu, vitamina C, fier si acid folic.

Cercetarile arata ca spanacul contine, de asemenea, compusi vegetali precum luteina si quercetina, cu pot imbunatati sanatatea ochilor.

Cretisoara

Cretisorul de apa este o frunza verde amara folosita in mod popular ca garnitura in salate. Contine 95 la suta apa, ceea ce il face extrem de hidratant pentru organism. Aceste verdeturi sanatoase abunda, de asemenea, in nutrienti precum calciu, vitamina C, vitamina E si acid folic.

Se spune ca ar contine de pana la patru ori mai mult betacaroten decat un mar si un procent urias de 238% din vitamina K recomandata zilnic la 100 de grame. Acestea sunt cele doua ingrediente de top asociate cu un aspect tineresc.

In plus, abundenta de antioxidanti gasiti in creson va poate stimula imunitatea, poate promova un intestin sanatos si chiar poate lupta impotriva cancerului.

 

Amaranth

Amarantul este o leguma cu frunze verzi cultivata in mod obisnuit in gradini si curti de catre comunitatea indiana. Este disponibil in doua varietati – verde si rosu (cunoscut si sub numele de spanac rosu). Amarantul este o sursa puternica de nutrienti puternici, cum ar fi magneziu, acid folic, vitamina B6, cupru, fier, zinc si seleniu.

Acesta contine o cantitate mare de fibre alimentare, care nu numai ca imbunatateste digestia, dar ajuta si la promovarea pierderii in greutate. Amarantul este, de asemenea, fara gluten, ceea ce il face leguma perfecta pentru persoanele cu alergii la gluten.

Rucola

Rucola este o frunza verde care poarta si numele de rucola si rucola. Este abundenta in nitrati dietetici, vitaminele A, C si K, precum si in calciu si potasiu. Rucola are un gust usor piperat atunci cand este cruda si capata o aroma suava atunci cand este gatita.

Frunzele sale mici o fac ideala pentru salate sau ca garnitura pentru sandvisuri, paine prajita si alte preparate pentru micul dejun.

Kale

Kale este una dintre cele mai consumate legume din intreaga lume. Se spune despre aceasta frunza verde inchisa ca este un superaliment si, avand in vedere toti nutrientii pe care ii furnizeaza, este usor de inteles de ce.

In fruntea listei se afla concentratia mare de vitamina K, care favorizeaza coagularea sangelui. De asemenea, este bogat in vitamina A si vitamina C, care iti intaresc vederea si stimuleaza imunitatea. Alte substante nutritive notabile care se gasesc din belsug in varza kale includ cuprul, fibrele dietetice si manganul.

frunze verzi comestibile

Frunzele de mustar

Frunzele de mustar sunt un tip de salata bogata in vitamine, A, C si K. Acestea sunt folosite in salate pentru a adauga o nota picanta la verdele sarate. Cunoscute si sub numele de mustar chinezesc sau mustar indian, acestea vin cu gramezi de nutrienti esentiali precum cupru, calciu, fier, potasiu, magneziu, riboflavina (vitamina B12) si tiamina (vitamina B1). Atat frunzele de mustar, cat si semintele de mustar sunt comestibile, ceea ce le face versatile pe tot parcursul anului. Frunzele de mustar au un aspect si o textura asemanatoare cu cele ale varzei. Au o aroma puternica de piper si mustar atunci cand nu sunt gatite si un gust mai bland atunci cand sunt gatite. 

Frunzele de papadie

Stiai ca papadiile, buruienile care cresc pe gazonul tau, sunt de fapt comestibile? In mod surprinzator, ele sunt foarte hranitoare, cu o cantitate sanatoasa de minerale precum potasiu, calciu, fier si magneziu.

 

Poti folosi petalele galbene din floarea de papadie, impreuna cu frunzele, in salatele tale. De asemenea, le puteti gati si le puteti adauga la paste sau la mesele de mic dejun pentru un plus de aroma si nutritie. Frunzele de papadie au o aroma puternica si amara, asa ca ar fi bine sa le scufunzi si sa adaugi cateva picaturi de suc de citrice inainte de a le gati.

Frunze de sfecla

Frunzele verzi de sfecla sunt frunzele comestibile care se gasesc pe varful sfeclei. Sfecla rosie a fost folosita inca din Evul Mediu pentru beneficiile sale pentru sanatate si pentru aportul impresionant de nutrienti. Cu toate acestea, majoritatea oamenilor ignora frunzele foarte nutritive. Doar o cana (144 de grame) de frunze de sfecla fierte contine pana la 220% din valoarea zilnica recomandata pentru vitamina A, 17% pentru fibre si 37% pentru potasiu. Frunzele contin, de asemenea, antioxidantii betacaroten si luteina, despre care s-a constatat ca reduc tulburarile oculare, precum cataracta si degenerescenta maculara. Frunzele de sfecla sunt versatile si pot fi sarate si consumate ca garnitura sau adaugate in salate si supe.

Bucura-te de verde

Cea mai buna parte despre legumele cu frunze verzi este ca sunt usor de gasit in magazinele alimentare de langa tine. Nu ai nicio scuza pentru a nu le consuma in mod regulat pentru beneficiile lor extraordinare pentru sanatate.

frunze verzi comestibile
r

De Retinut !!!

Recomandarea mea este  ca sa consultati  medicul si/sau nutritionistul atunci cand decideti  sa  aduceti  modificari  in  alimentatie si/sau medicamentatia folosita in mod uzual.  Informatiile din acest articol si din acest site, sunt provenite din experienta  personala si/sau  sursele (daca este cazul) enuntate in articol.  Aceste sfaturi nu inlocuiesc recomandarile unui medic curant. 

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x