Chiftelute de porc si vita

Preparate din carne tocata, la care se adauga gris sau pesment, ceapa, oua, legume si condimente, chiftelele sunt o mancare internationala pe placul tuturor.
Chiftelute de porc

Portii

37 bucati

Calorii:

26

Vezi altele din:

Timp Preparare:

10 min

 Timp Gatire:

20 min

Timp total

30 min

Despre

chiftele simple de porc si vita

Ingrediente reteta Chiftelute de porc si vita:

  • 1kg carne tocata porc cu vita
  • 2 oua
  • 4 bucati de morcovi medii
  • 2 bucati de ceapa galbena
  • patrunjel/ marar/cimbru dupa preferinta
  • gris sau pesmet
  • 5 felii  de paine
  • jumatate de pahar de lapte
  • sare
  • piper
  • condimente – dupa preferinta
  • ulei pentru prajit

Valoare nutritiva

Chiftelute de porc si vita

Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante  pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt  valabile pe 100g)

  • Proteine 19% 19%
  • Carbohidrati 5% 5%
  • Calorii 14% 14%
chiftele de porc si vita

Mod de preparare reteta:

Chiftelute de porc si vita

Pregatirea si prepararea chiftelutelor de porc si vita

Pasul 1: Carnea se spala cu apa rece, se taie cuburi si se toaca prin masina de tocat carne, sau se taie cu cutitul (satarul) marunt daca nu ai  din start carne tocata. Apoi se transfera intr-un castron incapator. 

Pasul 2 : Se curata ceapa si morcovii si se toaca  marunt sau se  maruntesc la un mini-tocator. Apoi , amestecul de ceapa si morcovi se caleste la foc mic in 20ml de ulei pana isi  schimba culoarea si se inmoaie putin, aproximativ 4-5 minute. Se lasa la racit si dupa ce s-a racit se adauga peste carnea tocata. Se toaca verdeturile  indiferent ca vorbim de marar,  patrunjel , tarhon sau  cimbru si  se  adauga la fel peste compozitia de carne tocata. 

Pasul3: Painea se inmoaie in laptele rece pentru  5 minute apoi se stoarce bine si se  adauga peste carnea tocata. 

Pasul 4: se presara deasupra dupa gust sare si piper negru macinat, se adauga si ouale si se amesteca foarte bine compozitia.  Daca compozitia ti se pare prea umeda se poate adauga cate o mana de gris sau pesmet pana  obtii consistenta dorita. 

Pasul 5: cCompozitia pentru chiftele se lasa zece minute sa prinda gust, timp in care se pregateste o tigaie intinsa pentru prajit in care se pune uleiul , iar intr-o farfurie intinsa se pun cateva linguri de faina pentru tavalit chiftelutele sau un bol cu apa

Pasul 6 :Cu palmele umede se ia din compozitie si se modeleaza chiftele la forma si marimea dorita.

Pasul 7: Se prajesc la tigaie la foc potrivit cate 2-3 minute pe fiecare parte, pana sunt frumos rumenite dar nu arse sau uscate. Cand au o crusta frumoasa usor crocant si aurie, se scot pe servetele pentru a absorbi uleiul in exces.

Se pot servi simple sau cu salate sau  sosuri  de rosii si de asemenea cu diverse garnifuri : cartofi ,  orez,  pireuri, etc . 

 O bunatate si sper  sa  incerci si tu, daca nu ai incercat deja. Pofta mare! 

0
Mi-ar place sa citesc parerea ta, lasa un comentariu.x