Chiftelute de pui la cuptor
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
35 minute
Timp total
50 min
Despre
Ingrediente reteta Chiftelute de pui
- 650 g piept de pui tocat
- 1 ceapă mică tocată mărunt
- 1 ou mare crud
- 2 legături de pătrunjel tocat
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 1/2 linguriță boia
- 1 vârf linguriță oregano/cimbru
- 20g gris
- sare și piper după gust
- făină
- 2 linguri de ulei
Valoare nutritiva
Chiftelute de pui
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 34%
- Carbohidrati 3%
- Calorii 9%
Mod de preparare reteta:
Chiftelute de pui
Pregatirea si prepararea
Punem carnea tocată într-un vas incapator. Adaugam ceapa si morcovul tocate marunt si legaturile de patrinjel sau tocate la mini-tocator. Adaugam oul și o lingura de ulei. Condimentam bine cu sarea, cimbru sau oregano dupa preferinta.
Se amesteca totul bine si eu las putin carnea sa se “odihneasca” putin, isa patrunda condimentele in carne.
Incepem formarea chiftelutelor . Daca vi se pare prea umeda compozitia se poate adauga o lingura 2 de gris.
Formam chiftelutele si le asezam pe o tava tapetata cu hartie de copt. Punem chiftelele la cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 30 de minute . Dupa 30 de minute scoatem chiftelele de la cuptor si le servim alaturi de un piure de cartofi sau o mazare sote sau spanac.
O minuantatie sanatoasa si gustoasa. Trebuie sa le incercati neaparat!