Ciocolata de casa
Ciocolata de casa cu lapte praf a fost unul dintre dulciurile preferate in copilarie.
Despre?
Ingrediente Ciocolata de casa:
Pentru aluat :
- 400g lapte praf
- 100g cacao
- 400g zahar
- 200ml apa
- 200g unt
- 50g alune/ nuci/ stafide/ fistic/merisoare confiate
Valoare Nutritiva Ciocolata de casa
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 18%
- Carbohidrati 15%
- Calorii 20%
Mod de preparare Ciocolata de casa
Pregatirea
Punem zaharul, zaharul vanilat, sarea si apa intr-o craticioara, pe foc mediu, si amestecam pana cand zaharul este complet topit. Vom observa ca se vor forma niste mici bulbuci in centrul siropului de zahar care treptat se vor extinde si vor acoperi intreaga suprafata a siropului. Cand observam ca s-a format o spuma alba la suprafata, numaram 5 minute, nu mai mult, si stingem focul.
Cum ne dam seama daca siropul are consistenta ideala?
Ca sa ne dam seama daca siropul a atins consistenta ideala, picuram putin sirop intr-un pahar cu apa foarte rece. Va recomand sa faceti acest lucru o data pe minut, dupa ce observati spuma alba formata deasupra siropului. Initial picaturile se vor raspandi in paharul cu apa, dar dupa cateva minute, acestea isi vor pastra forma in momentul in care intra in contact cu apa rece. Cand observam acest lucru, stingem focul.
Preparare ciocolata de casa sirop
Imediat dupa ce am stins focul, adaugam untul topit partial si semintele pastaii de vanilie sau esenta de vanilie.
Amestecam pana cand untul este complet incorporat in siropul de zahar.
Amestecam laptele praf cu cacaua si le cernem. Aduagam treptat mixul de lapte praf si cacao in sirop si mixam continuu in timp ce il adaugam.
Pentru ca cicolata are tendinta sa se intareasca, trebuie sa ne miscam destul de rapid.
Dupa ce am incorporat laptele praf si cacaua, adaugam nucile, alunele si stafidele si amestecam cu o lingura de lemn sau cu mana.
Tapetam forma cu folie de plastic alimentara si adaugam ciocolata. O nivelam frumos si o lasam intr-un loc racoros, exclus frigider, 3-4 ore.
Cu ajutorul unui cutit cu lama usor umezita, taiem ciocolata de casa in cubulete si o gustam cu multa pofta.