Clatite cu dovlecei si nuci
Timp Preparare:
15 min
Timp Gatire:
20 min
Timp total
35 min
Despre
Ingrediente reteta Clatite cu dovlecei si nuci
- 170g de faina alba integrala de grau
- 50g de zahar granulat
- 2 lingurite de praf de copt
- 1 lingurita de scortisoara
- 1/2 lingurita de sare kosher
- 1 cana (227g) de lapte batut
- 50g ulei de masline extravirgin
- 1 ou mare
- 1 lingurita de extract de vanilie
- 1/2 lingurita de coaja de lamaie
- 2 cani de dovlecel, maruntit grosier
- 56 g de nuci tocate grosier
- Sirop de artar si unt, pentru servire
Valoare nutritiva
Pui cu miere la cuptor
Monitorizarea, intelegerea si jurnalizarea alimentatiei si activitatilor fizice sunt foarte importante pentru a trai o viata sanatoasa. (valorile sunt valabile pe 100g)
- Proteine 13 %
- Carbohidrati 50 %
- Calorii 42 %
Mod de preparare reteta:
Clatite cu dovlecei si nuci
Pregatirea si prepararea
Se combina ingredientele uscate:
Intr-un castron mare, adaugati faina, zaharul, praful de copt, scortisoara si sarea. Bateti pentru a le combina.
Combinati ingredientele umede:
Intr-un castron mediu, bateti laptele batut, uleiul de masline, oul, vanilia si coaja de lamaie pana cand se combina bine.
Pregatiti aluatul:
Adaugati ingredientele umede la amestecul de faina, impreuna cu dovleacul maruntit si nucile tocate. Cu ajutorul unei spatule, indoiti aluatul pana cand ingredientele sunt doar combinate si nu exista buzunare mari de faina uscata. Nu amestecati prea mult. Cateva mici cocoloase uscate sunt in regula.
Gatiti clatitele:
Se incalzeste o tigaie mare antiaderenta sau din fonta bine condimentata la foc mediu. Daca folositi o plita electrica, incalziti plita la 325°F. Eu nu ung tigaia, dar puteti folosi putin ulei vegetal daca tigaia nu este antiaderenta in mod fiabil.
Folosind o ceasca de masurare de 1/2 cana, puneti aluatul pe tigaie, pregatind una sau doua clatite la un moment dat sau atatea cate incap fara sa se suprapuna.
Clatitele sunt gata sa fie intoarse atunci cand marginile au un aspect mat, se formeaza bule la suprafata, iar partea de jos este aurie, aproximativ 4 minute. Intoarceti si continuati sa gatiti pana cand a doua parte devine usor aurie, aproximativ 3 minute.